Foto ter illustratie.
Volledig scherm
Foto ter illustratie. © Hollandse Hoogte / ANP

WHO onder vuur om advies: vrouwen in vruchtbare leeftijd kunnen alcohol beter laten staan

‘Seksistisch’ en ‘paternalistisch’: de Wereldgezondheidsorganisatie (WHO) ligt onder vuur vanwege hun advies dat vrouwen in de vruchtbare leeftijd geen alcohol zouden moeten drinken. Ongeacht of die vrouwen überhaupt een kinderwens hebben.

0 reacties

 1. Experten doorprikken fabeltjes over borstvoeding: “Neen, je krijgt géén hangborsten”
  PREMIUM
  Goed Gevoel

  Experten doorprik­ken fabeltjes over borstvoe­ding: “Neen, je krijgt géén hangbor­sten”

  Is moedermelk van vrouwen die Covid-19 hebben gehad bruikbaar om nieuwe besmettingen te voorkomen? Het is nog wachten op bijkomend onderzoek dat deze veronderstelling kan staven, maar het brengt bij heel wat jonge ouders wel terug de discussie op gang over kiezen voor moeder- dan wel voor kunstmelk. Zo bestaan er ook vandaag nog veel fabeltjes over borstvoeding. Zijn die gezondheidsvoordelen bijvoorbeeld niet wat overroepen? Lies Versavel, lactatiekundige bij expertisecentrum voor kraamzorg De Bakermat, en neonatologe Linde Goossens (UZ Gent) scheiden meningen van feiten.
 1. RECENSIE. ‘F*** you very, very much’: “Vrouwen boven de dertig zijn dus allemaal ladderzatte en hysterische wezens?”
  TV

  RECENSIE. ‘F*** you very, very much’: “Vrouwen boven de dertig zijn dus allemaal ladderzat­te en hysteri­sche wezens?”

  Een droogeerlijke komedie over het leven van drie vriendinnen boven de dertig met Frances Lefebure als de losgeslagen kapitein van dit ambitieuze relaas vol schuine opmerkingen en bekende koppen. ‘F*** you very, very much’, is hier niet om onopgemerkt aan u voorbij te gaan. Maar of u deze kolderieke reeks op Streamz ook moet streamen? Evelien Delgouffe zoekt het in onze Kijkgids voor u uit.