Een man krijgt zijn coronaprik in Johannesburg (Zuid-Afrika).
Volledig scherm
Een man krijgt zijn coronaprik in Johannesburg (Zuid-Afrika). © EPA

WHO: “Nog geen sterfgevallen bekend na besmetting met omikronvariant”

Er zijn nog geen sterfgevallen bekend na een besmetting met de omikronvariant van het coronavirus. Dat laat de Wereldgezondheidsorganisatie (WHO) weten. Een woordvoerder voegde er wel aan toe dat er de komende dagen of weken waarschijnlijk wel meldingen van overlijdens zullen binnenlopen aangezien de variant in steeds meer landen opduikt.

 1. RECENSIE. ‘Station Eleven’: “In deze pandemie redt de cultuursector de mensheid. En nee, het werd niet geregisseerd door Stany Crets”
  TV

  RECENSIE. ‘Station Eleven’: “In deze pandemie redt de cultuursec­tor de mensheid. En nee, het werd niet geregis­seerd door Stany Crets”

  Een gemuteerde griep die 99% van de bevolking uitroeit. We gokken dat u nog liever uw gebruikt mondmasker opeet, dan dat u zo een reeks moet uitzitten. Toch is ‘Station Eleven’ geen doorsnee apocalyptische nachtmerrie, waar budget noch doembeelden worden gespaard om u van uw laatste restje hoop te stropen. Of dat ook genoeg is om uw negatieve ervaringen aan de kant te schuiven en u aan deze HBO Max-reeks op Streamz over te geven? Evelien Delgouffe zoekt het in onze Kijkgids voor u uit.
 2. Israëlische experten adviseren vierde coronavaccin voor volwassenen
  8

  Israëli­sche experten adviseren vierde coronavac­cin voor volwasse­nen

  Een overheidspanel van Israëlische experten heeft dinsdag aangeraden om iedereen boven de achttien jaar een vierde keer te vaccineren. Volgens de expertencommissie zijn de mensen met vier prikken dubbel zo goed beschermd als zij met drie doses. Alle volwassenen die hun boosterprik, en dus het derde vaccin, langer dan vijf maanden geleden kregen, of langer dan vijf maanden geleden herstelden van het virus, komen in aanmerking.