Donald Trump.
Volledig scherm
Donald Trump. © REUTERS

WHO heeft strijd tegen coronavirus volgens Trump “grondig verpest”

De Amerikaanse president Donald Trump heeft verklaard dat hij de Amerikaanse financiële bijdrage aan de Wereldgezondheidsorganisatie (WHO) mogelijk wil inhouden. Hij verwijt de organisatie niet adequaat te hebben gereageerd op de uitbraak van het nieuwe coronavirus en aan het begin informatie te hebben achtergehouden.

78 reacties

 • Heinrich Wolf

  1 jaar geleden
  CAS DE CLEY correctie: Het was Trump die deze uitspraak over volle kerken gedaan heeft. Maar recent vergeet ie vaker dan ooit wat hij de dag vordien gezegd heeft en beweerd het tegenovergestelde.
 • Pieter arons

  1 jaar geleden
  Mensen hun haat tegenover trump is groter dan dat ze de waarheid zien. Hij zegt hier althans juiste zaken de WHO heeft de ernst van het virus verzwegen omdat het anders China zou schaden slutien van grenzen en handel. Ze zieden dat er geen mens tot mens transactie was in januari en februari terwijl china in een grote lockdown zat onze regering volgde de WHo die zei dat het een normale griep was . als we dit vroeger wisten waren er minder doden
 • Bert Verlooy

  1 jaar geleden
  WHO kan net als de meeste internationale organisaties adviseren, monitoren en mee helpen coördineren, maar heeft nergens echte autoriteit. Elk soeverein land beslist zelf binnen zijn eigen grenzen welke maatregelen genomen worden. Elk land oordeelt zelf over de risico's, de economische belangen, prioriteiten en timing. Ik denk dat maar weinigen het zouden appreciëren dat internationale organisaties als NAVO, VN, WHO,... deze soevereiniteit niet zouden respecteren en hun macht zouden opleggen.
 • Tony Pauwels

  1 jaar geleden
  Je kunt Trump in deze moeilijk ongelijk geven. Als je om je heen kijkt wat voor ravage dit virus heeft aangericht (en wellicht nog zal doen), dan kun je niet echt zeggen dat de WHO het fantastisch heeft gedaan. Dit soort rampen voorkomen lijkt mij hun core business. Wat is dan nog hun bestaansreden?
 • Guy Van Becelaere

  1 jaar geleden
  De VS zijn altijd de grootste geld schieter van alles, het WAO, de NAVO enz en de rest profiteert ervan en wie krijgt altijd kritiek juist de VS ondankbare bende. Doen wij het beter met onze sociale zekerheid, geen maskers,geen beschermings kledij, geen testkits niet dus !.En wat de vaccins betreft de VS kan ze zelf ontwikkelen hoor ik denk dat het juist andersom is zij hebben de grootste pharma bedrijven. En Obama care was voor degenen die het kon betalen meer niet na 12 jaar de Demo a
 1. RECENSIE. ‘F*** you very, very much’: “Vrouwen boven de dertig zijn dus allemaal ladderzatte en hysterische wezens?”
  TV

  RECENSIE. ‘F*** you very, very much’: “Vrouwen boven de dertig zijn dus allemaal ladderzat­te en hysteri­sche wezens?”

  Een droogeerlijke komedie over het leven van drie vriendinnen boven de dertig met Frances Lefebure als de losgeslagen kapitein van dit ambitieuze relaas vol schuine opmerkingen en bekende koppen. ‘F*** you very, very much’, is hier niet om onopgemerkt aan u voorbij te gaan. Maar of u deze kolderieke reeks op Streamz ook moet streamen? Evelien Delgouffe zoekt het in onze Kijkgids voor u uit.