AFP
Volledig scherm
© AFP

WHO geeft noodgoedkeuring aan Chinees Sinopharm-vaccin

De Wereldgezondheidsorganisatie (WHO) heeft een noodgoedkeuring toegekend aan het Chinese Sinopharm-vaccin. Dat heeft het hoofd van de WHO Tedros Adhanom Ghebreyesus gezegd tijdens een persconferentie in Genève. Het is het zesde vaccin dat de goedkeuring van de WHO kreeg en het eerste vaccin uit China.

4 reacties

 • Catherine Thomas

  2 maanden geleden
  Nog meer namaak rommel op de markt.. Ons raden ze af chinese spullen te kopen maar zei gaan lekker chinese brol invoeren
 • Marc Devuldere

  2 maanden geleden
  Met dat vaccin zou ik mij zeker niet laten vaccineren.
 • Paul Boutsen

  2 maanden geleden
  Alles wat uit China komt, krijgt de goedkeuring van het WHO, alleen de informatie over het coronavirus duurde netjes 3 maanden te lang om goedkeuring te krijgen wereldkundig te maken. Resultaat: miljoenen doden, maar de voorzitter van het WHO nog steeds in zijn stoel.
 • Ives Ameel

  2 maanden geleden
  Ze mogen het zichzelf toedienen.
 1. Europees vaccinatiepaspoort komt er: wie krijgt het? Waar is het geldig? En heb je het nodig om deze zomer te kunnen reizen?
  PREMIUM

  Europees vaccinatie­p­as­poort komt er: wie krijgt het? Waar is het geldig? En heb je het nodig om deze zomer te kunnen reizen?

  Het Europese Parlement gaf donderdag groen licht voor het Europees vaccinatiepaspoort. Dat ‘digitale groene certificaat’ moet het mogelijk maken om deze zomer opnieuw wat vrijer tussen de lidstaten te reizen. Wie krijgt zo’n certificaat? Waar zal het geldig zijn? En wordt het noodzakelijk om op vakantie te gaan? Wij beantwoorden de acht meest gestelde vragen.
 2. Rijke landen vaccineren aan topsnelheid, de armste landen moeten nog beginnen: zo ongelijk verloopt vaccinatiecampagne wereldwijd

  Rijke landen vaccineren aan topsnel­heid, de armste landen moeten nog beginnen: zo ongelijk verloopt vaccinatie­cam­pag­ne wereldwijd

  Op vraag van India en Zuid-Afrika pleiten de Verenigde Staten sinds deze week voor het opheffen van de patenten op coronavaccins. Ook de Europese Unie en Rusland lieten al verstaan over het voorstel te willen spreken. Het opheffen van de patenten moet als hefboom dienen om de wereldwijde productie te vergroten en de wereldbevolking sneller in te enten. Op dit moment bestaat er immers een groot onevenwicht in de verdeling van de coronavaccins over de wereld. Vooral in Afrika is de vaccinatiegraad nog erg laag.
 3. Capaciteitstarief vanaf 2022: zullen eigenaars van een digitale meter meer moeten betalen?
  Energie

  Capaci­teits­ta­rief vanaf 2022: zullen eigenaars van een digitale meter meer moeten betalen?

  Volgend jaar treedt het capaciteitstarief in werking: de netkosten van je elektriciteit zullen berekend worden op basis van je piekverbruik. Het hoogste stroomverbruik dat je iedere maand tijdens één kwartier optekent, bepaalt dan het zogenaamde capaciteitstarief. Je digitale meter zal die gegevens registreren. Maar wat verandert er als je nog steeds een klassieke, analoge meter hebt? En betaal je meer of minder als je een digitale meter hebt? Mijnenergie.be zocht het uit.