Beeld in een metrostation in de Russische hoofdstad Moskou eerder deze maand.
Volledig scherm
Beeld in een metrostation in de Russische hoofdstad Moskou eerder deze maand. © BELGAIMAGE

WHO: “Europa enige regio ter wereld met stijging in aantal coronagevallen vorige week”

De Wereldgezondheidsorganisatie (WHO) waarschuwt dat het aantal coronagevallen in Europa afgelopen week met 7 procent is gestegen. Europa is op dit moment de enige regio ter wereld waar het aantal besmettingen weer toeneemt.

21 reacties

 • Jacques-Philippe Leclerc

  2 maanden geleden
  De mensen die onder een brug of op straat slapen, hebben geen enkele last van al die corona besmettingen. Het Afrika continent, dat meer dan een miljard inwoners telt, heeft maar ongeveer 1,5 miljoen gevallen gehad, ondanks het nijpende tekort aan vaccins, volgens gegevens verzameld door de John Hopkins University. Werd er Corona geld verdient bij de politiek? Waren deze injecties toch niet zo goed? Waarom moest al de bevolking reizen met openbaar vervoer? Helpen niet-medische mondkapje niet?
 • Michelle Detont

  2 maanden geleden
  De regio met de meeste vaccinnaties en toch de meeste besmettingen, maak er een tekeningske bij , dan weten we dat we allen voor niks zijn ingeent.
 • Marc Devuldere

  2 maanden geleden
  Niet verwonderen. Ik was gisteren in de Colruyt het was er niet druk maar ge moet zoeken naar iemand met een mondmasker. Ik heb ook niemand de winkelkar zien ontsmetten en toen ik het deed werd ik bekeken alsof ik van een andere planeet kwam.
 • Michael Wouters

  2 maanden geleden
  Et alors? Europa is volgens diezelfde WHO ook koploper in aantal testen per duizend inwoners. Als je niet test, heb je ook geen positieve gevallen. En een groot deel van Afrika, Zuid-Amerika en Azië delen geen cijfers. Non-info dus.
 • Marc Waûters

  2 maanden geleden
  Waar er het meest gevaccineerd is, lopen de cijfers het meest op. En toch maar blijven pushen met die vaccins.
 1. Memorabele bankroven en spectaculaire diefstallen: dit zijn de strafste kraakfilms-en series uit streamingland
  Streamz

  Memorabele bankroven en spectacu­lai­re diefstal­len: dit zijn de strafste kraakfilms-en series uit streaming­land

  Streamz blaast het heistgenre nieuw leven in met de grootste bankroof aller tijden in ‘De kraak’, een nieuwe misdaadserie van eigen kweek. Wij doen alvast onze duit in het zakje en bundelen de meest memorabele overvallen, diefstallen en roven uit de filmgeschiedenis voor je samen in onze Kijkgids. In de aanbieding: vier weduwes onder druk in ‘Widows’ (YouTube/Apple TV) en de perfecte bankoverval (‘Inside Man’), een hattrick in Las Vegas (‘Ocean’s Eleven’) en buitenbeentje ‘Inception’ op Netflix.
 2. Geert Molenberghs werpt mondmasker en Covid Safe Ticket op als maatregelen tegen besmettingscijfers “die nu sneller stijgen dan verwacht”
  Play

  Geert Molen­berghs werpt mondmasker en Covid Safe Ticket op als maatrege­len tegen besmet­tings­cij­fers “die nu sneller stijgen dan verwacht”

  We registreren opnieuw gemiddeld meer dan 3.000 coronabesmettingen per dag. Dat is alweer van begin mei geleden én een snellere stijging dan verwacht. “We mogen de cijfers best niet te fel laten oplopen”, zegt biostatisticus Geert Molenberghs (UHasselt, KU Leuven) aan HLN LIVE. Hij wijst op het belang van ventilatie, maar werpt ook het Covid Safe Ticket op als mogelijke bescherming én vindt dat we ons mondmasker nog niet zomaar moeten weggooien.