Coronatesten: misschien is het straks overbodig
Volledig scherm
Coronatesten: misschien is het straks overbodig © ANP / ANP

WHO: “Einde pandemie in Europa in zicht, Covid-19 wordt als seizoensgriep”

Goed nieuws: de coronapandemie in Europa kan wel eens beëindigd worden dankzij de omrikonvariant. Directeur Hans Kluge van de Europese tak van de Wereldgezondheidsorganisatie (WHO) spreekt over een ‘pandemisch eindspel’, waarna Covid-19 als een seizoensgriep wordt.

131 reacties

 • Eric Van Dyck

  5 maanden geleden
  Laat nu toch eindelijk van ranst erbuiten ! Met zijn angstzaaierij en als loopjongetje van grote bedrijven …
 • Jan Gijsen

  5 maanden geleden
  Het virus heeft geen draagvlak meer en kan op de schop tot de volgende golf in maart. De golven zullen zich steeds sneller opvolgen.
 • patrrik versys

  5 maanden geleden
  En net nu de barometer klaar is na twee jaar
 • geert Verschelde

  5 maanden geleden
  De voorbereidingen worden stilaan genomen om alles open te smijten tegen het toerisme-seizoen. Of gaat het besmetten mee met het minder goed , vochtig, weer ? En zal er na 5 dagen droog weer een sterke vermindering komen in de besmettingen ? Dat is toch hetgeen hij zegt, weliswaar bedekt. 5 dagen na het begin van een periode van vochtig weer, regen of mist, stijgen het aantal besmettingen. 5 dagen na het begin van een periode van droog weer daalt het aantal besmettingen.
 • Gaston Foubert

  5 maanden geleden
  Angst, dat is toch datgene waar Van Ranst voor predikte zodat je de bevolking onder controle kan houden (symposium in Britse universiteit in 2009).
 1. Drastische maatregelen in Florida na vondst reuzenslak: “Een van de schadelijkste slakken ter wereld”
  Play

  Drastische maatrege­len in Florida na vondst reuzenslak: “Een van de schadelijk­ste slakken ter wereld”

  In delen van Florida zijn quarantainemaatregelen van kracht om te voorkomen dat de Afrikaanse reuzenslak zich verder over de Amerikaanse staat verspreidt. Het dier kan een parasiet met zich meedragen die rattenlongworm wordt genoemd en hersenvliesontsteking kan veroorzaken bij mensen en vee. Het dier bedreigt met zijn eetlust ook landbouwgewassen. Dat schrijft de Amerikaanse krant USA Today.