Illustratiebeeld.
Volledig scherm
Illustratiebeeld. © thinkstock

WHO: Een op de vier vrouwen wereldwijd krijgt te maken met partnergeweld

Wereldwijd wordt ongeveer een vrouw op de vier slachtoffer van partnergeweld. Dat blijkt uit een studie van de Wereldgezondheidsorganisatie (WHO). Het geweld treft ook zeer jonge meisjes tussen 15 en 19 jaar, zo melden de onderzoekers in het wetenschappelijke tijdschrift ‘The Lancet’.

 1. Bluetoothspeakers die het langer volhouden dan jezelf: drie modellen met een batterijduur tot 25 uur
  Tweakers

  Bluetooth­spea­kers die het langer volhouden dan jezelf: drie modellen met een batterijd­uur tot 25 uur

  De zomer lacht ons toe: van bruisende terrasjes tot bomvolle parken over sfeervolle campings. Het zijn ideale gelegenheden voor een fijn streepje muziek. Een bluetoothspeaker - mét lange batterijduur - is daarvoor het perfecte gadget. Hoe herken je de beste exemplaren? En welke speakers – per budgetcategorie eentje – verkiest expert Eric Van Ballegoie van technologiesite Tweakers?
 2. De allerbeste camera’s voor je vakantiefoto’s schuilen in deze smartphones
  Tweakers

  De allerbeste camera’s voor je vakantiefoto’s schuilen in deze smartpho­nes

  Ben je nog voor je vakantie op zoek naar een nieuwe smartphone? Hecht je veel belang aan de kwaliteit van de bijhorende camera, om zo onvergetelijke vakantiekiekjes en festivalfoto’s te kunnen maken? Smartphonespecialist Donovan Kerssenberg van technologiesite Tweakers trakteert je op zijn top drie smartphones-met-de-zotste-camera’s van het moment én geeft ook enkele minder dure alternatieven mee.
 1. “Vorige keer wisten we het. Nu zien we het”: dat Lil Kleine opnieuw een vrouw mishandelt, verbaast niemand
  PREMIUM
  Showbizz

  “Vorige keer wisten we het. Nu zien we het”: dat Lil Kleine opnieuw een vrouw mishandelt, verbaast niemand

  Sinds zondagavond verblijft de Nederlandse rapper Lil Kleine (27) - echte naam Jorik Scholten - in een Amsterdams politiebureau omdat hij een vrouw mishandelde. Het slachtoffer: waarschijnlijk zijn verloofde Jaimie Vaes (32). Of beter: opnieuw het slachtoffer, want vorig jaar kwam het in Ibiza al eens tot geweld. Dat Scholten absoluut geen lieverdje is, getuigen ook de andere gevallen van opruiing, beledigingen en mishandeling. Wat is er precies gebeurd? Waarom blijft Jaimie bij hem? En hoe reageert de muziekindustrie?
 2. Hulplijn 1712 ontving in 2021 een recordaantal oproepen: kindermishandeling blijft grootste problematiek

  Hulplijn 1712 ontving in 2021 een recordaan­tal oproepen: kindermis­han­de­ling blijft grootste problema­tiek

  Tijdens het voorbije jaar kreeg 1712 het hoogste aantal oproepen sinds zijn oprichting in 2012. Die hulplijn kan je bellen, chatten of mailen bij vragen over geweld, misbruik en kindermishandeling. In 2021 ontving de organisatie maar liefst 8.515 oproepen over 11.312 (mogelijke) slachtoffers. Net zoals voorgaande jaren, blijft kindermishandeling de grootste problematiek.