Tedros Adhanom Ghebreyesus.
Volledig scherm
Tedros Adhanom Ghebreyesus. © REUTERS

WHO-baas ziet "licht aan einde van tunnel" na nieuws over jongste kandidaat-vaccin

Het nieuws van een derde veelbelovend coronavaccin is reden tot hoop, zei de directeur-generaal van de Wereldgezondheidsorganisatie (WHO), Tedros Adhanom Ghebreyesus. "Met het jongste positieve nieuws van de vaccintests, schijnt het licht aan het einde van deze lange, donkere tunnel feller.”

0 reacties

 1. Kremlincriticus Navalny meteen opgepakt bij terugkeer in Rusland, EU-landen eisen maatregelen tegen Moskou
  Play

  Kremlincri­ti­cus Navalny meteen opgepakt bij terugkeer in Rusland, EU-landen eisen maatrege­len tegen Moskou

  De Russische oppositieleider Aleksej Navalny is zondag bij zijn terugkeer naar Rusland meteen opgepakt op de luchthaven. Journalisten van persbureau AFP stelden zijn arrestatie vast toen hij zich opmaakte voor de paspoortcontrole. Het Russische gevangeniswezen bevestigde nadien het nieuws. Hij zou tot 15 februari in de cel moeten blijven, zo is van zijn advocaat vernomen. Verschillende gezagsdragers, waaronder Angela Merkel, eisen zijn onmiddellijke vrijlating.
 2. Coronavaccin AstraZeneca en Oxford ‘maar’ voor 70 procent effectief: nog altijd heel goed volgens viroloog Johan Neyts

  Coronavac­cin AstraZene­ca en Oxford ‘maar’ voor 70 procent effectief: nog altijd heel goed volgens viroloog Johan Neyts

  Het coronavaccin van farmabedrijf AstraZeneca en de universiteit van Oxford is voor 70 procent effectief. Dat melden ze zelf in een mededeling. De EU reserveerde afgelopen zomer al 400 miljoen doses, waarvan er 7,5 miljoen bestemd zijn voor ons land. Pfizer en Moderna maakten eerder bekend dat hun vaccin voor 95 procent effectief is. Volgens viroloog Johan Neyts (KU Leuven) hoeft de lagere effectiviteit echter geen probleem te zijn.
 1. Vulkaan Etna spuwt opnieuw lava uit
  Play

  Vulkaan Etna spuwt opnieuw lava uit

 2. "Er is geen zuurstof meer": video toont chaos op Covidafdeling in Egyptisch ziekenhuis
  Play

  "Er is geen zuurstof meer": video toont chaos op Covidafde­ling in Egyptisch ziekenhuis