Een vrouw met haar viervoeter op een bankje in het Duitse Duisburg, ter illustratie.
Volledig scherm
Een vrouw met haar viervoeter op een bankje in het Duitse Duisburg, ter illustratie. © AP

WHO: “Aantal besmettingen stijgt in heel Europa, na zes weken van daling”

Het aantal besmettingen met het coronavirus is in Europa afgelopen week met 9 procent gestegen. Dat heeft de Wereldgezondheidsorganisatie (WHO) donderdag bekendgemaakt tijdens een persbriefing. Daarmee komt een einde aan een periode van zes weken waarin de besmettingscijfers daalden.

22 reacties

 • Paul Boutsen

  2 maanden geleden
  Dat het WHO nu opeens met statistieken komt, na meer dan 2.5 miljoen doden wereldwijd. Ze hadden honderdduizenden mensen kunnen redden, hadden ze eerlijk over het virus gecommuniceerd en niet per sé China uit de aandacht te willen houden.
 • Marco Di Scarpa

  2 maanden geleden
  De opgelegde maatregelen worden minder goed nageleefd. Dat is een beeld dat ik overal in Vlaanderen zie. Neem daar dan ook nog een Vlaamse, rechtse regering bij die niets anders doet dan pushen om te versoepelen om toch wat zieltjes achter zich te krijgen voor de volgende verkiezingen en dan heb je alle ingrediënten voor slechtere cijfers. En het zal niet veel anders zijn in gans Europa.
 • Joan Lute

  2 maanden geleden
  Aan ons zal het niet gelegen hebben. Wij blijven al sinds begin maart 2020 in ons kot. Volgens mij kan heel covid nooit opgelost worden omdat er altijd mensen zullen zijn die vol zijn van misprijzen tegenover de zorgsector en slachtoffers. Maar vroeg of laat komt de dag dat ze ook zelf hulp nodig hebben. Moeten dan op dat moment verantwoordelijkheidsgezinde mensen wijken voor hen . Ik dacht het niet.
 • Polutnik Ronald

  2 maanden geleden
  De schuld van al de politiekers in heel Europa en België , ze laten maar reizen en nog maar eens reizen.. Des ondanks het verbod vertrekken er nog alle weken duizenden reizigers ook de skiërs die vertrekken simpel weg met de auto's . De besmettingen hangen al een jaar af van de vele reizigers
 • Maurice Verheyen

  2 maanden geleden
  "back to basics", volledig akkoord. Maar te mooi om waar te zijn
 1. Man is populair op TikTok door dit bizarre trucje
  Play

  Man is populair op TikTok door dit bizarre trucje

 2. Axel heeft goed nieuws voor Christa: tot haar grote verbazing erft ze 16.000 euro
  Play

  Axel heeft goed nieuws voor Christa: tot haar grote verbazing erft ze 16.000 euro