Franse gewapende politie staat voor de Eifeltoren in Parijs, enkele dagen na de dodelijke aanslag in concertzaal Bataclan op 13 november 2015 in Parijs.
Volledig scherm
Franse gewapende politie staat voor de Eifeltoren in Parijs, enkele dagen na de dodelijke aanslag in concertzaal Bataclan op 13 november 2015 in Parijs. © Photo News

Westen afgelopen 15 jaar 112 keer doelwit van jihadistische aanslag, Frankrijk vaakst getroffen

Het Westen is in de afgelopen vijftien jaar 112 keer doelwit geweest van een jihadistische aanslag. Van alle aanslagen vond 70 procent plaats in vier landen: Frankrijk, de Verenigde Staten, het Verenigd Koninkrijk en Duitsland. Van alle westerse landen werd Frankrijk veruit het vaakst getroffen.

2 reacties

 • wil baken

  2 jaar geleden
  Statistisch gezien zeer marginaal en uitzonderlijk dus. Beter het geld en die show steken in verkeersdoden vermeiden, daar zijn mensen iets mee, en enorme winsten te halen qua mensenlevens, dat is een echt risico en daar zijn veel oplossingen. Natuurlijk de onderzoekers hun werk laten doen en dit kan je zelfs nog zwaar uitbreiden achter de schermen als je bespaard op de show en de spierballen maatregelen die enkel de vrijheden van burgers aantasten. Jammer genoeg brengt een aanslag stemmen op.
 • willem merken

  2 jaar geleden
  En de poort staat wagenwijd open voor hun sympatizanten. Dag Europese politiekers slaap nog maar verder op uw bureauke in Brussel want in het halfrond zien we u niet.
 1. Teruggekeerde Syriëstrijders zijn grootste zorg niet meer: we moeten vooral bang zijn van wie hiér is gebleven
  PREMIUM

  Terugge­keer­de Syriëstrij­ders zijn grootste zorg niet meer: we moeten vooral bang zijn van wie hiér is gebleven

  Van de honderd Syriëstrijders die terug in ons land verblijven, wordt driekwart momenteel niet meer beschouwd als een ernstig terroristisch gevaar. Bij de vrouwen loopt dat aandeel zelfs op tot 90%. De grootste dreiging gaat op dit ogenblik uit van geradicaliseerden die nooit zijn vertrokken. Zo'n vijftig van hen staan als 'homegrown terrorist fighters' op de OCAD-lijst en een kleine twintig lopen vrij rond.