Volledig scherm
© AFP

West-Vlaamse omgekomen bij terreuraanslag Manhattan, drie Belgische gewonden

Bij de aanslag in Manhattan, in de Amerikaanse stad New York, zijn gisteren ook nog drie Belgische gewonden gevallen. Het gaat om de vader, moeder en zoon van één gezin, die alle drie worden geopereerd. Dat meldt minister van Buitenlandse Zaken Didier Reynders, die geen details heeft over de ernst van de verwondingen. Eerder meldde Reynders al dat onder de acht doden van de aanslag een Belgische vrouw was.

 1. Coronacrisis dwong ons tot digitaal bankieren. Was uw bank er klaar voor?
  Sparen

  Coronacri­sis dwong ons tot digitaal bankieren. Was uw bank er klaar voor?

  Het voorbije jaar heeft de manier waarop we bankzaken uitvoeren serieus veranderd. We bankieren massaal digitaal, sparen meer dan ooit en ook jongeren wagen zich nu vaker aan beleggingsfondsen. Ook de banken zelf moesten zich pijlsnel aan de nieuwe realiteit aanpassen. Hoe bracht uw huisbank het er vanaf? Heeft ze u in positieve zin verbaasd of was u eerder ontgoocheld? Laat het ons weten via deze korte online enquête.
 2. Man rijdt met vrachtwagen in op mensen in New York: minstens 8 doden

  Man rijdt met vrachtwa­gen in op mensen in New York: minstens 8 doden

  De politie van New York zegt dat er acht doden en een tiental gewonden zijn gevallen na een incident met een vrachtwagen. De vrachtwagen reed voetgangers en fietsers aan op een fietspad. De politie behandelt de zaak als een terreurdaad, de bestuurder zou bij het verlaten van zijn voertuig 'allah akbar' hebben geroepen. Hij zwaaide met wat achteraf nepwapens bleken te zijn en werd door de politie neergeschoten en aangehouden. Het FBI, de burgemeester van New York en de gouverneur van de staat New York zijn ter plekke.
 1. Vrouw valt in slaap achter het stuur en wordt door agenten uit zinkende auto gered
  Play

  Vrouw valt in slaap achter het stuur en wordt door agenten uit zinkende auto gered

 2. Morgen vieren de Amerikanen Thanksgiving. Maar wat is dat?
  Play

  Morgen vieren de Amerikanen Thanksgi­ving. Maar wat is dat?