Illustratiebeeld.
Volledig scherm
Illustratiebeeld. © AP

Werkloosheidsgraad in Zuid-Afrika stijgt tot hoogste niveau ooit

De werkloosheidsgraad in Zuid-Afrika is tussen april en juni gestegen tot 34,4 procent, een nieuw record. Dat blijkt uit officiële cijfers die dinsdag werden gepubliceerd. Volgens persagentschap Bloomberg, dat een lijst bijhoudt met data van 82 landen, heeft Zuid-Afrika nu de hoogste werkloosheidsgraad ter wereld.

3 reacties

 • Tiziana Troukens

  1 jaar geleden
  Da’s nog wreed optimistisch, die 200€/maand. .. maar ik kan wel bevestigen dat er in Zuid-Afrika een registratiesysteem is voor werklozen (dat verklaart het 34-44% verschil). En verder weten ze door de identiteitsregistratie uiteraard hoeveel actieve bevolking er is en dus kunnen ze dat wel berekenen. Wat inderdaad niet wegneemt dat een werkloze echt níks heeft…
 • Marga Printemps

  1 jaar geleden
  Zal over heel de wereld gebeuren door de sterke opkomst van artificiële intelligentie.
 • An Vanden Bossche

  1 jaar geleden
  In geen enkel Afrikaans land wordt werkloosheid geregistreerd of bestaat iets als een werkloosheidsuitkering, voor zover ik weet. Het gemiddelde loon, voor wie een job heeft is rond de 200€ in de maand.
 1. Iraanse veiligheidsdiensten mikken bij vrouwen specifiek op gezicht en intieme delen: “Zo willen ze hun schoonheid kapotmaken”

  Iraanse veilig­heids­dien­sten mikken bij vrouwen specifiek op gezicht en intieme delen: “Zo willen ze hun schoonheid kapotmaken”

  Bij de protesten tegen het regime in Iran stellen dokters qua schotwonden een opmerkelijk verschil tussen de geslachten vast. Mannen worden vooral geraakt in hun benen, billen en de rug. Bij vrouwen mikken de veiligheidsdiensten echter specifiek op hun gezicht, borsten en intieme delen. “Zij worden harder aangepakt omdat ze hun schoonheid kapot willen maken”, stelt een arts uit de provincie Isfahan.