Illustratiebeeld.
Volledig scherm
Illustratiebeeld. © AP

Werkloosheidsgraad in Zuid-Afrika stijgt tot hoogste niveau ooit

De werkloosheidsgraad in Zuid-Afrika is tussen april en juni gestegen tot 34,4 procent, een nieuw record. Dat blijkt uit officiële cijfers die dinsdag werden gepubliceerd. Volgens persagentschap Bloomberg, dat een lijst bijhoudt met data van 82 landen, heeft Zuid-Afrika nu de hoogste werkloosheidsgraad ter wereld.

3 reacties

 • Tiziana Troukens

  2 maanden geleden
  Da’s nog wreed optimistisch, die 200€/maand. .. maar ik kan wel bevestigen dat er in Zuid-Afrika een registratiesysteem is voor werklozen (dat verklaart het 34-44% verschil). En verder weten ze door de identiteitsregistratie uiteraard hoeveel actieve bevolking er is en dus kunnen ze dat wel berekenen. Wat inderdaad niet wegneemt dat een werkloze echt níks heeft…
 • Marga Printemps

  2 maanden geleden
  Zal over heel de wereld gebeuren door de sterke opkomst van artificiële intelligentie.
 • An Vanden Bossche

  2 maanden geleden
  In geen enkel Afrikaans land wordt werkloosheid geregistreerd of bestaat iets als een werkloosheidsuitkering, voor zover ik weet. Het gemiddelde loon, voor wie een job heeft is rond de 200€ in de maand.
 1. Leerkracht geschorst na denigrerend ‘indianendansje’
  Play

  Leerkracht doet 'indianen­dans' in klaslokaal en wordt geschorst

  Een Amerikaanse wiskundeleerkracht is geschorst nadat bovenstaande beelden van haar opdoken op sociale media. Een leerling filmt hoe de vrouw een verentooi draagt en denigrerend een ‘indianendans’ nadoet terwijl ze meermaals “SohCahToa” roept. Dat laatste is een ezelbruggetje in de driehoeksmeetkunde en het leek de leerkracht blijkbaar grappig om het op deze manier aan te leren. Na protest vanuit de ‘Native Americans’-gemeenschap werd de vrouw geschorst.
 2. Boilers, ketels tot zelfs volledige keukens: schade bij werfdiefstal loopt op tot gemiddeld 30.000 euro
  Livios

  Boilers, ketels tot zelfs volledige keukens: schade bij werfdief­stal loopt op tot gemiddeld 30.000 euro

  Zit jij momenteel middenin een bouw- of groot renovatieproject? Dan kan je je werf maar beter goed beveiligen en verzekeren, want de gemiddelde schade bij een werfdiefstal bedraagt zo’n 30.000 euro volgens Federale Verzekering. Bovendien zien ze de diefstal van boilers, verwarmingsketels en nieuwe keukens al enkele jaren sterk toenemen. Bouwmachines en -gereedschap zijn dan weer minder in trek. Wat kan je doen om een werfdiefstal te vermijden? Bouwsite Livios zocht het uit.
 1. Contracten van onbepaalde duur pieken: wat zijn de voor- en nadelen?
  Jobat

  Contracten van onbepaalde duur pieken: wat zijn de voor- en nadelen?

  Belgische bedrijven sluiten weer volop nieuwe contracten van onbepaalde duur af. Het aantal zit opnieuw op het niveau van vóór corona. Van januari tot en met augustus werden er zelfs 1,7% meer nieuwe arbeidscontracten getekend. Dat blijkt uit gegevens van Acerta bij 260.000 werkende Belgen. Jobat.be somt samen met het hr-dienstenbedrijf de verschillen op tussen een contract van bepaalde en onbepaalde duur. Wat is nu het interessantst als werknemer, en is er een verschil qua loon?