Dieven forceerden de glazen voordeur van het gebouw om hun slag te slaan.
Volledig scherm
Dieven forceerden de glazen voordeur van het gebouw om hun slag te slaan. © AP

Werk van Vincent van Gogh gestolen uit Nederlands museum

Uit het Nederlandse museum Singer Laren is afgelopen nacht een werk van Vincent van Gogh gestolen. Dat melden de museumdirectie en de politie.

6 reacties

 • Alex De Meester

  2 jaar geleden
  Ach Jacques, wat weet gij van konijnen kweken? Natuurlijk vind je daar een koper voor. In bepaalde kringen van kapitaalkrachtige al dan niet criminele verzamelaars gaat er veel rond. Daar wordt niet over gepost, gebeld of luidop over gepraat. Maar gaat via speciale criminele agent die als tussenpersoon opereert tussen koper en dief. Heel professioneel, discreet een peperduur.
 • Ronny Ooms

  2 jaar geleden
  wie heeft nu enkel een glazen deur als toegang? En zekers als dit niet de eerste keer is dan er ingebroken wordt. Ik zou toch tenminste extra tralies voorzien. Is het om de verzekering op te lichten?
 • Eduard Dierckx

  2 jaar geleden
  De vraag is of het echte VG is ondertussen weet heel de wereld dat deze schilder talloos nagemaakt werd...eerst zien en dan geloven.
 • Eddy Wauters

  2 jaar geleden
  Wist u dat de meeste musea niet verzekerd zijn voor hun inhoud? Niemand wil of kan het verzekeren. Bij ons in de buurt heeft de kruidenier een metalen rolgordijn dat bij sluiting nog eens voor de ingang komt.
 • Jacques Mertens

  2 jaar geleden
  Het zal wel niks mogen gekost hebben, die beveiliging. Als het voldoende is om een glazen deur in te slaan, wat voor beveiliging is het dan? Eeuwig zonde van het cultureel erfgoed. Benieuwd in opdracht van welke Russische miljardair het gestolen is. Verkopen kan men het toch niet.
 1. Tv, internet, mobiel én vaste lijn voor 48 euro per maand: dit zijn de goedkoopste telecombundels
  Mijntelco

  Tv, internet, mobiel én vaste lijn voor 48 euro per maand: dit zijn de goedkoop­ste telecombun­dels

  64 procent van de Belgen heeft een telecombundel. De meesten kiezen voor een bundel die zowel vast internet, vaste telefonie, televisie en mobiele diensten omvat. Dat blijkt uit het meest recente cijferrapport van telecomwaakhond BIPT. Welke ‘4-play bundel’ is het goedkoopst? En welke bundel neem je best als je geen nood hebt aan televisie of vaste lijn? Mijntelco.be zoekt het uit.
 2. Een nieuwe keuken kost snel 15.000 euro: met deze 5 tips druk je de prijs
  Livios

  Een nieuwe keuken kost snel 15.000 euro: met deze 5 tips druk je de prijs

  De keuken is vaak de eerste ruimte die je vernieuwt, nadat je een huis of appartement hebt gekocht. We willen deze ruimte meestal anders, beter, meer naar onze eigen smaak en behoefte inrichten. Maar het budget strooit meer dan eens roet in het eten: de gemiddelde prijs voor een volledig uitgeruste keuken ligt namelijk op zo’n 10.000 à 15.000 euro. Bouwsite Livios geeft vijf praktische tips om de prijs te drukken.