Greta Thunberg tussen duizenden betogers in New York.
Volledig scherm
Greta Thunberg tussen duizenden betogers in New York. © AFP

Wereldwijde klimaatbetogingen stemmen boegbeeld Greta Thunberg "heel hoopvol"

De Zweedse klimaatactiviste Greta Thunberg is "heel hoopvol" door de hoge opkomst bij de wereldwijde klimaatprotesten. "Het is ongelofelijk wat we samen hebben bereikt. Dit is een historische dag", zo richtte ze zich vandaag vanuit New York tot duizenden betogers in Stockholm.

5 reacties

 • Karel Vanormelingen

  2 jaar geleden
  Foto’s posten veroorzaakt heel veel fijn stof
 • Willy Gorissen

  2 jaar geleden
  Ongelooflijk dat er een harde kern blijft die denkt dat de opwarming niet bestaat of niet relevant is. Wat deze jonge mensen doen is gewoon de laatste kans om onze voortbestaan te verzekeren en dan gaan we daar schamper over doen ? Gewoon onthutsend. Ik verontwaardigd over de kortzichtigheid van de doorsnee Vlaming
 • Emi Hergersberg

  2 jaar geleden
  al de ganse dag foto's posten, doet dat meisje .... Dat zal volgens mij niet veel oplossen meisje, en betogen ook niet. Ik denk dat ze de "schoolziekte" heeft.
 • Pieter Martens

  2 jaar geleden
  Als reactie op een ander artikel over de betoging in Brussel heb ik al gezegt : ik heb vandaag mijne nikkel afgedraaid om met andere mensen er voor te zorgen dat de snotneuzen te eten hebben en een dak boven hun hoofd hebben, en wat hebben zij gedaan buiten hunne smoel open te trekken?? Wat hebben zij 2 maanden gedaan buiten festivals bezoeken en rondvluchten doen zeg mij dat eens? niks nothing zero enz enz. Ze zullen rap moeten zijn als ze mij voor de voeten lopen anders shot ik ze onder hun k.
 • monique dewaele

  2 jaar geleden
  de grootste leugen van de laatste decennia en er zullen miljarden weggegooid worden met nul resultaat - stop deze waanzin en kijk wie deze wetenschappers zijn die deze theorie verkondigen - evenveel wetenschappers weerleggen dat rapport maar die worden doodgezwegen
 1. 15.000 mensen op klimaatmars Brussel: "Dit is gewoon seizoen twee van Youth for Climate”
  Binnenland

  15.000 mensen op klimaat­mars Brussel: "Dit is gewoon seizoen twee van Youth for Climate”

  Het klimaatprotest is sinds vandaag officieel terug. De derde wereldwijde staking voor het klimaat bracht 15.000 betogers op de been in Brussel. Boegbeeld Anuna De Wever liet weten dat de klimaatspijbelaars voortaan opnieuw maandelijks marsen zullen organiseren. Ook Kyra Gantois, die na wrevel uit de kerngroep Youth For Climate stapte, was er vandaag bij. Wereldwijd vinden vandaag, na een oproep van Greta Thunberg, meer dan 5.000 evenementen plaats om actie te voeren voor het klimaat. Het hoogtepunt is een betoging in New York. Daar worden meer dan een miljoen leerlingen verwacht van 1.800 scholen die klimaatspijbelen toestonden.