Wereldwijd kregen meer dan 5,2 miljoen mensen vorige week te horen dat ze besmet waren met het coronavirus. Dat is het meeste in een week tot nu toe.
Volledig scherm
Wereldwijd kregen meer dan 5,2 miljoen mensen vorige week te horen dat ze besmet waren met het coronavirus. Dat is het meeste in een week tot nu toe. © AP

Wereldwijd recordaantal coronabesmettingen, kaap van 3 miljoen doden gepasseerd

De afgelopen week zijn wereldwijd 5,2 miljoen coronabesmettingen genoteerd. Dat is het hoogste aantal sinds het begin van de coronapandemie, heeft WHO-topman Tedros Adhanom Ghebreyesus maandag gezegd op een persconferentie. Vorige week passeerden we ook de kaap van drie miljoen coronadoden over de hele wereld.

1 reactie

 • Liesbeth Cuppens

  4 weken geleden
  Wanneer men deze cijfers ziet, zou iedere minister van Volksgezondheid onder grond moeten kruipen van schaamte. Voorrang geven aan gezonde atleten en hun trainers, gevangenisbewoners... terwijl er mensen zijn die een spuitje écht nodig hebben om ziekte te voorkomen en de druk op ziekenhuizen te verminderen. De cijfers kunnen enkel dalen wanneer men de vaccins verstandig verdeelt: ouderen en risicopatiënten eerst.
 1. Corona-experts zijn hoopvol: “Half juni komen we in een andere wereld terecht”
  PREMIUM

  Corona-ex­perts zijn hoopvol: “Half juni komen we in een andere wereld terecht”

  We hebben het al zo vaak ten onrechte gedacht dat we het bijna niet meer durven te schrijven, maar: binnenkort wordt alles weer beter. Experts steken er hun hand nu wel voor in het vuur dat we halverwege juni in een andere wereld terechtkomen, eenmaal alle 65-plussers en risicopatiënten hun eerste vaccinprik hebben gehad. Coronacommissaris Pedro Facon zegt dat we de komende weken en maanden over “drie vuurtorens” moeten praten. Welke zijn dat, wat betekenen ze en wat is de impact?
 1. IJsbeer voelt zich in haar nopjes in bad vol... ijs
  Play

  IJsbeer voelt zich in haar nopjes in bad vol... ijs

 2. Kenny V. werd ten onrechte beschuldigd van pedofilie: "Mijn vriendin vertrok meteen met onze baby”
  Play

  Kenny V. werd ten onrechte beschul­digd van pedofilie: "Mijn vriendin vertrok meteen met onze baby”