Beeld ter illustratie.
Volledig scherm
Beeld ter illustratie. © EPA

Wereldwijd recordaantal coronabesmettingen in een week, merendeel is voor rekening van Europa

Wereldwijd is in een week tijd een recordaantal besmettingen met het coronavirus geregistreerd. Dat meldt persbureau AFP woensdag op basis van een eigen telling. Er kwamen van 22 tot en met 28 december in totaal 6,55 miljoen meldingen van infecties binnen, gemiddeld 936.000 per dag.

12 reacties

 • Jimmy De Roey

  4 maanden geleden
  M'en vriendin 2x gevaccineerd en besmet ikzelf niet gevaccineerd en nog niet besmet, 10dagen 2 besmette mensen in huis en de niet gevaccineerde krijgt het niet en de gevaccineerde heeft prijs positief, nu iedereen trug negatief, waarom word ik als niet gevaccineerde niet ziek en gevaccineerd wel?
 • Olivier Paquay

  5 maanden geleden
  Eerst zeggen dat Europa het goed doet dankzij de massale vaccinaties. Nu Europa het het slechts van allemaal doet, horen we niets over de hoge vaccinatie graad. Welk land is er weer het minst slechts aan toe in Europa ? wat is hun vaccinatie graad alweer ?
 • Johan vandepoel

  5 maanden geleden
  Dat beloofd als die duizenden reizigers gaan terugkeren uit vakantie
 • luc van duyse

  5 maanden geleden
  2021 zal herinnert worden als het jaar waarin iedereen viroloog werd ...
 • sus Beysen

  5 maanden geleden
  De mens het enige dier dat zijn eigen vernietigd,maar ja ze weten het allemaal beter natuurlijk
 1. WHO-baas waarschuwt voor feestdagen te midden van omikrongolf: “Liever een gecanceld evenement dan een gecanceld leven”
  Play

  WHO-baas waarschuwt voor feestdagen te midden van omikron­golf: “Liever een gecanceld evenement dan een gecanceld leven”

  De baas van de Wereldgezondheidsorganisatie (WHO), Tedros Adhanom Ghebreyesus, heeft benadrukt dat feestelijkheden tijdens de kerstperiode kunnen leiden tot “toenemende coronabesmettingen, overbelaste zorgsystemen en meer doden”. Om die reden raadt hij mensen aan om bijeenkomsten uit te stellen. “Liever een gecanceld evenement dan een gecanceld leven”, aldus Ghebreyesus.
 2. Omikronvariant nu ook dominant bij onze noorderburen, groeiende frustratie over winkelende Nederlanders in ons land

  Omikronva­ri­ant nu ook dominant bij onze noorderbu­ren, groeiende frustratie over winkelende Nederlan­ders in ons land

  De omikronvariant van het coronavirus is nu ook in Nederland dominant geworden. Intussen groeit de frustratie rond de toestroom van Nederlanders naar België. Veel Nederlanders lijken te willen profiteren van het feit dat in ons land winkels en cafés open zijn, terwijl thuis een strenge lockdown geldt om de opmars van omikron tegen te gaan. Antwerps gouverneur Cathy Berx roept Nederlanders in VTM NIEUWS nogmaals op om niet massaal naar de winkelstad af te zakken.
 1. Franse lottowinnares betaalt boodschappen van Aldi-klanten om hen “een plezier te doen”: “Zoiets hebben we nog nooit meegemaakt”

  Franse lottowinna­res betaalt boodschap­pen van Al­di-klan­ten om hen “een plezier te doen”: “Zoiets hebben we nog nooit meegemaakt”

  En of het een geluksdag was voor de mensen die op 6 mei hun inkopen deden in een Aldi-supermarkt in Trans-en-Provence, in het zuidoosten van Frankrijk. Een onbekende lottowinnares verraste er enkele klanten aan de kassa door hun boodschappen voor hen te betalen. “We wisten niet wat te zeggen. We hadden boodschappen voor 123 euro. Zoiets hebben we nog nooit gezien”, getuigt een koppel aan de Franse krant ‘Var-Matin’.
 2. Franse autoriteiten gaan verzwakte orka in Seine naar zee proberen lokken door middel van geluidsprikkels
  Update

  Franse autoritei­ten gaan verzwakte orka in Seine naar zee proberen lokken door middel van geluids­prik­kels

  De Franse autoriteiten gaan de verdwaalde orka die sinds enkele weken in de Seine rondzwemt terug naar de zee proberen te gidsen met behulp van geluidsprikkels. “Er is gekozen voor een voorzichtige interventiemethode”, meldt de prefectuur van het Franse departement Seine-Maritime. Aangezien de gezondheidstoestand van het dier er niet goed uitziet, zal er een poging worden ondernomen om het leven van de orka te redden.