Een grafdelver op een kerkhof in Manaus, Brazilië. Wereldwijd is Brazilië een van de zwaarst getroffen landen tijdens de coronapandemie. Al meer dan 207.000 mensen overleden er aan de gevolgen van Covid-19, enkel in de Verenigde Staten zijn dat er meer.
Volledig scherm
Een grafdelver op een kerkhof in Manaus, Brazilië. Wereldwijd is Brazilië een van de zwaarst getroffen landen tijdens de coronapandemie. Al meer dan 207.000 mensen overleden er aan de gevolgen van Covid-19, enkel in de Verenigde Staten zijn dat er meer. © REUTERS

Wereldwijd nu 2 miljoen coronadoden te betreuren

Sinds het begin van de coronapandemie zijn wereldwijd meer dan 2 miljoen mensen overleden aan het virus. Dat blijkt uit cijfers van de gerenommeerde Johns Hopkins Universiteit. 

7 reacties

 • John Rogers

  2 maanden geleden
  Tja, dat is dus 0,025% van de totale wereldbevolking, gedurende het afgelopen jaar werden overigens meer dan 40 maal meer mensen geboren of +90 miljoen..
 • Alexa Grieken

  2 maanden geleden
  Dat valt best mee, na al die drama en de bevolking opsluiten met doemberichten, is het dit nu? Moeten wij daarvoor onze vrijheden opgeven? De meeste hiervan zijn dan ook nog eens gewone doden die onder het mom van Corona worden geteld.
 • hendrik espeel

  2 maanden geleden
  Wat is nu 2 miljoen op bijna 8 miljard? De mens is nu niet aan het uitsterven hoor, er komen nog altijd meer geboortes bij dan er sterven. Dit baart me zorgen: de overbevolking.
 • maarten anthonis

  2 maanden geleden
  Slim gespeeld door de chinezen , er kunnen er weer 2 miljoen extra emigreren .
 • egbert vansteenstraeten

  2 maanden geleden
  Er zijn dit jaar al ongeveer 2.5miljoen mensen gestorven en 5miljoen geboren. Laten we ons vooral zorgen maken over 2miljoen die over een heel jaar zijn gestorven. Dat zijn 16 mensen per dag aan covid over een heel jaar tegen 2miljoen van nieuwjaar tot nu.
 1. 2020 in cijfers: een jaar van veel minder, maar ook van veel meer
  PREMIUM

  2020 in cijfers: een jaar van veel minder, maar ook van veel meer

  De markt van de nieuwe wagens is dit jaar met meer dan 20% gekrompen. Met 425.000 nieuw ingeschreven auto's is 2020 veruit het zwakste jaar van deze eeuw. Wat een vreemd jaar was dit. Een jaar waarin we weinig of niet op reis gingen, van thuis werkten en minder dan ooit in de file stonden. Een jaar van contactloos betalen, van minder energie verbruiken en van lege voetbalstadions. 2020 in een paar opvallende cijfers gevat.
 2. Amerikaanse Senaat keurt relanceplan van Biden van 1,9 biljoen dollar goed: “Gigantische stap voorwaarts”
  21

  Amerikaan­se Senaat keurt relance­plan van Biden van 1,9 biljoen dollar goed: “Giganti­sche stap voorwaarts”

  De Amerikaanse Senaat heeft ingestemd met een steunpakket van 1.900 miljard dollar (1.595 miljard euro) dat president Joe Biden heeft voorgesteld. Het pakket steunmaatregelen dat de Amerikanen uit de coronacrisis moet helpen, werd aangenomen met 50 tegen 49 stemmen. Eén Republikeinse Senator was afwezig door een sterfgeval in de familie. Het werd een marathonzitting van 24 uur. De president heeft het over een “nieuwe gigantische stap voorwaarts richting de belofte dat er hulp op komst is”.
 1. Trein kan niet meer stoppen voor bus die vastzit op sporen
  Play

  Trein kan niet meer stoppen voor bus die vastzit op sporen

 2. Ray moet naar het toilet. Net op tijd ziet hij dit
  Play

  Ray moet naar het toilet. Net op tijd ziet hij dit