Archieffoto: Bergamo, Italië. April 2020.
Volledig scherm
Archieffoto: Bergamo, Italië. April 2020. © Photo News

Wereldwijd meer dan 3 miljoen doden door coronavirus

Het coronavirus heeft wereldwijd inmiddels aan meer dan 3 miljoen mensen het leven gekost. Er overleden vorige week gemiddeld 12.000 mensen per dag aan een coronabesmettingen. Dat becijferde persbureau AFP.

3 reacties

 • David Vermeulen

  7 maanden geleden
  3 miljoen vergeleken met de vorige epidemieën is niet echt slecht. Alhoewel ik geloof dat er meer zijn. Zolang we niet de 5 miljoen bereiken gaan we nooit iets vinden. Moeder natuur is een schoonmaak aan het doen, meer niet. Wil je echt er vanaf moet je gewoon iedereen,vmawr ook iedereen 3 weken thuis laten. Stop alles 3 weken en het zal beter effect geven dan nu met 2 weken wel, dan weer niet,dan weer wel beleid. Ook voor de economie. En die de regels niet voldoen de gevangenis is voor 1 maand
 • Baldr VanHoek

  7 maanden geleden
  Politici en experten dreigen de bevolking af met beleid dat nooit werkte. Lockdowns, avondklokken en zelfs vaccins. Dat zal spoedig blijken uit PCR testen/besmettingscijfers die niet transparant zijn. De vaccins zijn zoethoudertjes het RNA virus is onzichtbaar. Wat ook niet helpt, is ziekenhuizen waar niemand binnen mag maar waar COVID patienten nog risicopatienten zijn. Weldra zijn niet gevacinneerden de risico patiënten. Wat er veranderde oiv polariseringsbeleid is perceptie en logica.
 • Kevin van Goethem

  7 maanden geleden
  Hoeveel zijn er sinds dezelfde meting gestorven aan roken, overgewicht, ongezonde omgeving, autoongelukken,...? Eigenlijk is 3000000 niet veel en valt het reuze goed mee.
 1. 'Gevlucht’ stel dat opgesloten werd in Nederlands ziekenhuis heeft geen corona: “Deze blamage krijgt zeker nog staartje”

  'Ge­vlucht’ stel dat opgesloten werd in Nederlands ziekenhuis heeft geen corona: “Deze blamage krijgt zeker nog staartje”

  Het echtpaar dat zondagavond uit een vliegtuig op Schiphol gehaald werd en daarna vastgezet werd in een kliniek is weer vrij. Carolina Pimenta en Andres Sanz zouden geweigerd hebben om in quarantaine te blijven na een positieve coronatest. Volgens hun advocaat blijkt nu dat ze allebei geen corona hebben. “Het is een blamage hoe deze mensen hier behandeld zijn. Dit is amateurwerk en krijgt zeker nog een staartje", stelt Bart Maes.
 2. Warmtepomp vanaf 2026 verplicht in nieuwbouw: zoveel kosten de verschillende soorten
  Livios

  Warmtepomp vanaf 2026 verplicht in nieuwbouw: zoveel kosten de verschil­len­de soorten

  Wie bouwt, is vanaf 2026 verplicht om een elektrische warmtepomp te gebruiken om zijn woning te verwarmen. Die bestaan in verschillende varianten. In de praktijk moet je meestal kiezen tussen een warmtepomp die warmte aan de bodem onttrekt of een systeem dat warmte uit de buitenlucht haalt. Wat voor jou de beste keuze is, hangt af van je woonsituatie en budget. Bouwsite Livios zet de opties op een rij.