Gezondheidsmedewerkers in Bhopal, India. Het aantal besmettingen in het land is opgelopen tot 625.000.
Volledig scherm
Gezondheidsmedewerkers in Bhopal, India. Het aantal besmettingen in het land is opgelopen tot 625.000. © EPA

Wereldwijd meer dan 11 miljoen coronabesmettingen, WHO-topman waarschuwt: “Iedereen moet wakker worden, we moeten dit virus nu stoppen”

Het aantal coronabesmettingen dat wereldwijd is vastgesteld, is de 11 miljoen voorbij. Het dodental door de pandemie staat na ongeveer zeven maanden op meer dan een half miljoen. De Wereldgezondheidsorganisatie (WHO) heeft bij de zwaar getroffen landen aangedrongen om “wakker te worden” en “te vechten tegen het virus” omdat “de cijfers niet liegen”.

16 reacties

 • Lecocq Daniel

  7 maanden geleden
  Unicef waarschuwt wel dat de lockdown tot vijf miljoen doden onder de kinderen zou kunnen leiden vanwege de onstane armoede. Als de remedie erger is dan de kwaal...
 • Paul Boutsen

  7 maanden geleden
  "Iedereen moet nu wakker worden". Was hij, de WHO topman, twee maanden eerder wakker geworden uit zijn Chinese roes in maart, honderdduizenden hadden nu nog geleefd.
 • De Waen Luc

  7 maanden geleden
  500.000 coronadoden ( wat er van waar is, want elke dode word als corona aangerekend..) tegenover 850.000 doden in het griepjaar 2017/2018...De lockdown en alle maatregelen doen niets uit...anders zou de grafiek een "knik", een daling, moeten tonen..
 • Chantal Luyten

  7 maanden geleden
  Lef hebben. Eerst verzwijgen voor geld om dan nu een grote betaler kwijt te zijn en plots elke dag zich te gaan moeien. WHO?
 • rudi berghmans

  7 maanden geleden
  waarom laten ze de mensen dan ook al zo los , mensen nemen dit niet meer ernstig niet alleen de economie maar ook de veiligheid van onze gezondheid is belangrijk , mensen denken blijkbaar dat het voorbij is , dragen geen masker meer en 80% ontsmet zijn handen niet meer voor en na het winkelen , ze zijn erg gefrustreerd eender waar je komt lijkt het of alles is voorbij , schaam je belgen !
 1. Bernie Sanders zamelt bijna 1,5 miljoen euro in door populaire wanten
  Play

  Bernie Sanders zamelt bijna 1,5 miljoen euro in door populaire wanten

 2. Truck vol karaokemateriaal rijdt te snel en mist dan bocht
  Play

  Truck vol karaokema­te­ri­aal rijdt te snel en mist dan bocht