Toediening van het poliovaccin in een kamp voor ontheemden in Nigeria.
Volledig scherm
Toediening van het poliovaccin in een kamp voor ontheemden in Nigeria. © AP

Wereldwijd liepen miljoenen kinderen basisvaccins mis door coronapandemie

Wereldwijd hebben 23 miljoen kinderen vorig jaar hun basisvaccins via routinevaccinaties gemist, 3,9 miljoen meer dan het jaar voordien. Het gaat om het hoogste aantal sinds 2009. Dat deelt de Wereldgezondheidsorganisatie (WHO) vandaag mee.

 1. Russische referenda gaan door te midden van raketaanvallen en beschietingen: “Er wordt zelfs in schuilkelders gestemd”

  Russische referenda gaan door te midden van raketaan­val­len en beschietin­gen: “Er wordt zelfs in schuilkel­ders gestemd”

  De Russische bezetters blijven ondanks het aanhoudende oorlogsgeweld in het oosten en zuiden van Oekraïne (schijn)referenda organiseren over de toetreding tot Rusland. De inwoners van de regio’s worden gedwongen om te stemmen over de vraag of ze tot de Russische Federatie willen toetreden. De internationaal niet-erkende annexatie zou komende week afgerond kunnen worden. Verwacht wordt dat de Russische president Vladimir Poetin de bezette gebieden al komende vrijdag zal inlijven.
 2. Streamz-serie '2DEZIT’ brengt studentenleven in beeld: relaties, vriendschap én de zoektocht naar jezelf
  Play
  TV

  Streamz-se­rie '2DEZIT’ brengt studenten­le­ven in beeld: relaties, vriend­schap én de zoektocht naar jezelf

  ‘2DEZIT’ verschijnt vanaf 29 september op Streamz. De serie geeft de kijkers een inkijk in het turbulente studentenleven. Hoofdrollen Lotte (Ninalotte Roose), Lucas (Nathan Bouts) en hun kotgenoten komen voor heel wat uitdagingen en moeilijke keuzes te staan. Ze worden geconfronteerd met relaties, vriendschappen, drugs en gaan op zoek naar hun ware identiteit. De reeks gaat geen enkel taboe uit de weg.
 1. Al meer dan 40 doden bij protesten in Iran, intussen ook “betogingen om regime te steunen”
  3

  Al meer dan 40 doden bij protesten in Iran, intussen ook “betogingen om regime te steunen”

  In Iran zijn bij de protesten na de dood van de 22-jarige Mahsa Amini al zeker 41 personen om het leven gekomen. Dat meldt de Iraanse nationale omroep IRIB zondag. Het cijfer is weliswaar nog niet officieel bevestigd. De ultra-conservatieve Iraanse president Ebrahim Raisi zegt dat er “beslissend” zal worden opgetreden tegen de golf van onrust. In de Iraanse hoofdstad Teheran en meerdere andere steden in het land zouden ook tegenbetogingen plaatsvinden. Volgens staatsmedia kwamen vandaag duizenden mensen hun steun voor het regime uiten.