Vliegtuigen van Delta Airlines op de luchthaven van Atlanta
Volledig scherm
Vliegtuigen van Delta Airlines op de luchthaven van Atlanta © REUTERS

Wereldwijd duizenden 'kerstvluchten' geannuleerd door omikronbesmettingen

Duizenden reizigers hebben vlak voor de kerst te horen gekregen dat hun vliegreis niet doorgaat. Luchtvaartmaatschappijen schrappen wereldwijd meer dan 3.000 vluchten op vrijdag en eerste kerstdag, bericht de krant ‘The Washington Post’. Die baseert zich op cijfers van de website Flight Aware.

  1. Omikrongolf wint aan kracht in ons land: “Binnen enkele dagen dominant wat kan leiden tot een stijging van besmettingen"

    Omikron­golf wint aan kracht in ons land: “Binnen enkele dagen dominant wat kan leiden tot een stijging van besmettin­gen"

    De omikronvariant is inmiddels verantwoordelijk voor bijna de helft van alle besmettingen in België. Dat blijkt uit nieuwe cijfers die de Franstalige viroloog Emmanuel André deelt op Twitter. Verwacht wordt dat omikron dit weekend al verantwoordelijk zal zijn voor de helft van de besmettingen. Dat zei viroloog Steven Van Gucht van gezondheidsinstituut Sciensano tijdens de wekelijkse persconferentie.
  2. Duitse topviroloog pleit voor 1G: “Omikron herschrijft de regels”

    Duitse topviro­loog pleit voor 1G: “Omikron her­schrijft de regels”

    Christian Drosten beschouwt omikron als dé variant waarbij het virus endemisch wordt en dat is op zich hoopvol nieuws, “maar tot die tijd wordt het zwaar en zullen we voor grote uitdagingen komen te staan”. Indien de huidige coronamaatregelen niet het verhoopte resultaat opleveren, moet gedacht worden aan 1G waarbij de G staat voor geboosterd, zo pleit de topviroloog in de krant ‘Süddeutsche Zeitung’.