De directeur van het Wereldvoedselprogramma (WFP) David Beasley (links) en Tesla-topman Elon Musk (rechts).
Volledig scherm
De directeur van het Wereldvoedselprogramma (WFP) David Beasley (links) en Tesla-topman Elon Musk (rechts). © Getty Images for U.N. World Food/AP

Wereldvoedselprogramma: “Twee procent van rijkdom Elon Musk kan wereldwijde hongersnood oplossen”

Volgens de directeur van het Wereldvoedselprogramma (WFP) van de Verenigde Naties, de Amerikaan David Beasley, kan een kleine groep ultrarijke individuen met slechts een fractie van hun vermogen hongersnood uit de wereld helpen. “Miljardairs moeten nu naar voren treden”, aldus Beasley. De directeur spreekt vooral over de twee rijkste mannen ter wereld: Tesla-topman Elon Musk en Amazon-oprichter Jeff Bezos. 

  1. “Coronamedicijn Merck is doeltreffend, maar niet aangeraden voor zwangere personen”

    “Coroname­di­cijn Merck is doeltref­fend, maar niet aangeraden voor zwangere personen”

    Het coronamedicijn dat ontwikkeld werd door het farmabedrijf Merck, is doeltreffend bij de behandeling van het coronavirus, stelt de Amerikaanse geneesmiddelenwaakhond Food and Drug Administration (FDA) vrijdag in een voorlopig rapport. Maar de FDA raadt het gebruik van de coronapil niet aan bij zwangere personen. Het Europees Geneesmiddelenagentschap (EMA) zette een week eerder al versneld het licht op groen voor het gebruik van molnupiravir, dat onder de naam Lagevrio verdeeld zal worden.