AFP
Volledig scherm
© AFP

Wereldgezondheidsorganisatie raadt alle niet-gevaccineerde zestigplussers aan om reis uit te stellen

Mensen boven de 60 die niet volledig gevaccineerd of personen met onderliggende aandoeningen, zouden hun reisplannen maar even in de ijskast moeten zetten om niet te worden blootgesteld aan de risico’s die de omikronvariant met zich meebrengt, stelt de Wereldgezondheidsorganisatie (WHO). Die herhaalt wel dat algemene reisverboden niet zinvol zijn om de verspreiding van het al dan niet gemuteerde virus tegen te houden.

38 reacties

 • Jan De Maeyer

  2 maanden geleden
  De prikkies werken precies niet naar behoren? Dat was toch de weg naar “de vrijheid”?
 • Jeffrey Meykens

  2 maanden geleden
  Waarom? Volgens onze experten wordt je toch niet niet fel ziek van het Omikron virus, geen reden dus om een deel van de bevolking te stigmatiseren!
 • Hilde Claes

  2 maanden geleden
  Beste WHO get lost, ik ben 62 en zal gaan en staan waar ik het wil wanneer ik het wil. Verplicht niet-gevaccineerden om zich te vaccineren maar blijf vooral met jullie tengels van mijn vrijheid af!!!
 • GUY VERMESEN

  2 maanden geleden
  Te gek voor woorden en dat voor een internationale organisatie waarvan je enige wijsheid verwacht.
 • frans Vullings

  2 maanden geleden
  De WHO moet zich niet bemoeien met mijn reisplannen, die maak ik zelf en betaal ik zelf heb er nog nooit aan iemand
 1. Op zoek naar een koptelefoon of (draadloze) oortjes? Dit zijn dé 5 koopjes van het moment
  Hardware Info

  Op zoek naar een koptele­foon of (draadloze) oortjes? Dit zijn dé 5 koopjes van het moment

  De soldenperiode is volop aan de gang en we bevinden ons in de periode rond Blue Monday, de meest deprimerende dag van het jaar. Hoog tijd dus om jezelf dus even extra te verwennen, met een headset bijvoorbeeld. Techexpert en hoofdredacteur bij Hardware Info Frank Everaardt wijst je de weg naar dé koopjes van het moment, met aandacht voor gamers, sporters, vergadertijgers, bingewatchers en alles daartussen.
 2. VIRUSTEST. Opgestaan met plotse koorts of een verstopte neus? Wat is de kans dat je besmet bent met corona? Al 350.000 mensen deden de test

  VIRUSTEST. Opgestaan met plotse koorts of een verstopte neus? Wat is de kans dat je besmet bent met corona? Al 350.000 mensen deden de test

  Twijfel je op basis van je symptomen om een PCR-test aan te vragen? En wanneer moet je aankloppen bij je huisarts voor verder onderzoek? Onze virustest vertelt je hoe groot de kans is op Covid-19, griep of verkoudheid op basis van de laatste informatie van gezondheidsinstituut Sciensano. Al zo’n 350.000 mensen controleerden hun symptomen: doe hieronder zelf de test.