AFP
Volledig scherm
© AFP

Wereldgezondheidsorganisatie raadt alle niet-gevaccineerde zestigplussers aan om reis uit te stellen

Mensen boven de 60 die niet volledig gevaccineerd of personen met onderliggende aandoeningen, zouden hun reisplannen maar even in de ijskast moeten zetten om niet te worden blootgesteld aan de risico’s die de omikronvariant met zich meebrengt, stelt de Wereldgezondheidsorganisatie (WHO). Die herhaalt wel dat algemene reisverboden niet zinvol zijn om de verspreiding van het al dan niet gemuteerde virus tegen te houden.

38 reacties

 • Jan De Maeyer

  2 maanden geleden
  De prikkies werken precies niet naar behoren? Dat was toch de weg naar “de vrijheid”?
 • Jeffrey Meykens

  2 maanden geleden
  Waarom? Volgens onze experten wordt je toch niet niet fel ziek van het Omikron virus, geen reden dus om een deel van de bevolking te stigmatiseren!
 • Hilde Claes

  2 maanden geleden
  Beste WHO get lost, ik ben 62 en zal gaan en staan waar ik het wil wanneer ik het wil. Verplicht niet-gevaccineerden om zich te vaccineren maar blijf vooral met jullie tengels van mijn vrijheid af!!!
 • GUY VERMESEN

  2 maanden geleden
  Te gek voor woorden en dat voor een internationale organisatie waarvan je enige wijsheid verwacht.
 • frans Vullings

  2 maanden geleden
  De WHO moet zich niet bemoeien met mijn reisplannen, die maak ik zelf en betaal ik zelf heb er nog nooit aan iemand
 1. VIRUSTEST. Opgestaan met plotse koorts of een verstopte neus? Wat is de kans dat je besmet bent met corona? Al 350.000 mensen deden de test

  VIRUSTEST. Opgestaan met plotse koorts of een verstopte neus? Wat is de kans dat je besmet bent met corona? Al 350.000 mensen deden de test

  Twijfel je op basis van je symptomen om een PCR-test aan te vragen? En wanneer moet je aankloppen bij je huisarts voor verder onderzoek? Onze virustest vertelt je hoe groot de kans is op Covid-19, griep of verkoudheid op basis van de laatste informatie van gezondheidsinstituut Sciensano. Al zo’n 350.000 mensen controleerden hun symptomen: doe hieronder zelf de test.
 2. RECENSIE. ‘Billie vs Benjamin’: “Mogelijk het meest oprechte liefdesverhaal dat u dit jaar op tv zal zien”
  TV

  RECENSIE. ‘Billie vs Benjamin’: “Mogelijk het meest oprechte liefdesver­haal dat u dit jaar op tv zal zien”

  Wanneer een serie uit de koker van Tim Van Aelst komt, zijn onze verwachtingen hooggespannen. Met ‘Studio Tarara’ heeft de Shelter-topman namelijk één van de beste Vlaamse reeksen van het voorbije decennium op z'n naam staan. Z’n nieuwste worp, momenteel te zien op Streamz, draait rond de niet voor de hand liggende romance tussen de erg linkse Billie en de vrij rechtse Benjamin. De liefde is groot, maar de tegenstellingen nog groter. Kan Van Aelst met die interessante premisse ook een originele serie uit z’n hoed toveren? Bram De Brabander zoekt het in onze Kijkgids voor u uit.