Fotomontage HLN
Volledig scherm
Fotomontage HLN © EPA / AP

Wereldberoemd Japans Shuri-kasteel gaat in vlammen op

In Japan is het hoofdgebouw van het monumentale Shuri-kasteel, dat is erkend als werelderfgoed, vandaag in vlammen opgegaan. De brand legde ook nog een ander gebouw van het kasteel in de stad Naha op het zuidelijke eiland Okinawa in de as. Dat melden plaatselijke media. Er zouden geen gewonden zijn.

4 reacties

 • Dries Van Rymenant

  2 jaar geleden
  Deze zomer nog geweest in 2014 ook, erg jammer dit! RIP
 • Stef Luyten

  2 jaar geleden
  Binnen 6 maanden volledig terug heropgebouwd.... in China maken ze daar geen problemen van.
 • Karel Tichmann

  2 jaar geleden
  Het Koninkrijk Ryukyu, dat zo’n 450 jaar bestond (1429-1879) tot het door Japan werd geannexeerd. De VS bezetten Japan na de oorlog en veranderden Okinawa in een ware kolonie. Pas in 1972, 27 jaar na het einde van de oorlog, keerde het eiland terug naar Japan. Okinawa had in 1972 een keuze: blijf bij de US, wordt zelfstandig, of ga terug naar Japan. Okinawa heeft een verkeerde keuze gemaakt, zelfstandigheid was de enigste en juiste keuze. Miyakojima is het mooiste van al die Ryukyu eilanden.
 • jozef louis

  2 jaar geleden
  Hou toch op met dat over gedramatiseerd kommentaar. Heel Japan telt nog maar 7 originele kastelen en dit is er zeker geen van, opgebouwd tussen 1946 en 1992. Wordt meer opgebouwd voor de toeristen en basta. Bijna geen origineel stuk hout aan
 1. India ongerust over nieuwe Delta plus-variant: vrees voor derde coronagolf
  13

  India ongerust over nieuwe Delta plus-variant: vrees voor derde coronagolf

  India heeft een nieuwe variant van het coronavirus bestempeld als ‘variant of concern’. Volgens het ministerie van Volksgezondheid zou de Delta plus-variant (AY.1) zich nóg makkelijker verspreiden, zich ook makkelijker aan onze longcellen vasthechten en potentieel weerstand kunnen bieden aan onze antilichamen. Er wordt zelfs gevreesd voor een derde coronagolf in het land. Internationale experts menen echter dat het nog te vroeg is voor uitspraken.
 2. Humor én spanning: dit zijn onze favoriete komische misdaadseries

  Humor én spanning: dit zijn onze favoriete komische misdaadse­ries

  Op 16 juni pakt Streamz uit met ‘Glad ijs’, een nieuwe reeks van Vlaamse bodem, en dan nog wel in het razend ambitieuze genre van de komische misdaadserie. Wij gingen in streamingland op zoek andere topseries die humor en misdaad met veel schwung combineren, en bundelden spin-offserie ‘Better Call Saul’ (Netflix), het zwartkomische ‘Fargo’ (Netflix) en ‘buddy cop’-reeks ‘Terriers’ (Disney+) voor u samen in onze kijkgids.
 3. Capaciteitstarief vanaf 2022: zullen eigenaars van een digitale meter meer moeten betalen?
  Energie

  Capaci­teits­ta­rief vanaf 2022: zullen eigenaars van een digitale meter meer moeten betalen?

  Volgend jaar treedt het capaciteitstarief in werking: de netkosten van je elektriciteit zullen berekend worden op basis van je piekverbruik. Het hoogste stroomverbruik dat je iedere maand tijdens één kwartier optekent, bepaalt dan het zogenaamde capaciteitstarief. Je digitale meter zal die gegevens registreren. Maar wat verandert er als je nog steeds een klassieke, analoge meter hebt? En betaal je meer of minder als je een digitale meter hebt? Mijnenergie.be zocht het uit.