Wereld schreeuwt om gerechtigheid na wat dit jongetje overkwam

Een schreeuw om gerechtigheid vanuit de hele wereld: dat krachtige signaal heerst op sociale media nadat er foto's opgedoken zijn van een restauranteigenaar die een Syrisch jongetje in de Turkse stad Izmir in elkaar slaat. De reden? Simpelweg omdat hij zakdoekjes op straat verkocht. Het kind liep een bloedneus op en barstte in tranen uit. De zaak nam zodanige proporties aan dat zelfs de Turkse premier Ahmet Davutoglu hem liet opsporen, kwestie van hem een betere toekomst te gunnen.

 1. Zo geeft Franse nationale held seksistische nafluiters grandioos het nakijken

  Zo geeft Franse nationale held seksisti­sche nafluiters grandioos het nakijken

  Vincent Lahouze is op een paar weken tijd een ware nationale held geworden bij onze zuiderburen. En zelfs tot ver buiten de Franse grenzen verwierf de twintiger eeuwige roem. Op een vindingrijke manier, die er helemáál OP was, zette hij op Facebook de kerels achter straatintimidatie van meisjes en vrouwen subliem te kijk. Gewoon met een selfie en een indrukwekkende tekst. Meer dan 110.000 likes en 36.000 shares sinds juni en tot vandaag krijgt hij reacties. Dat heet viraal gaan met een boodschap.
 2. Make-up, wijn of inkt op je leren handtas? Zo verwijder je zelfs de lastigste vlekken

  Make-up, wijn of inkt op je leren handtas? Zo verwijder je zelfs de lastigste vlekken

  Een foundation- of lipstickvlek op je lievelingstas? Wat je ook doet, ga de vlek niet met water te lijf! Zo maak je de schade alleen maar groter. Ook dure wondermiddeltjes hoef je niet in huis te halen. Dé ideale bondgenoot bij lastige vlekken op je leren tas is goedkoper dan je denkt. Meer zelfs, je hebt het vast in huis. Vaseline is afkomstig van petroleum en slaagt er daarom als geen ander in om vuildeeltjes te capteren zodat je ze makkelijk kan verwijderen. Smeer een royale hoeveelheid van de klassieker op de make-up vlek. Laat even inwerken en verwijder het goedje met een vochtige doek. Herhaal indien nodig. Laat de crème een vette glans na op je handtas? Wrijf het overtollige vet weg met een beetje milde detergent op een zachte doek.
 1. Ziekenhuizen slaan alarm: "We komen in derde golf terecht"
  Play

  Ziekenhui­zen slaan alarm: "We komen in derde golf terecht"

 2. Ouders verongeluk­te Loes: “We hebben de chauffeur vastgepakt, het is zijn schuld niet"
  Play

  Ouders verongeluk­te Loes: “We hebben de chauffeur vastgepakt, het is zijn schuld niet"