REUTERS
Volledig scherm
© REUTERS

“Wereld heeft geen lessen getrokken uit coronapandemie”

Anderhalf jaar na de uitbraak van de Covid-19-pandemie heeft de wereld te zwak gereageerd en te weinig geleerd van zijn fouten. Dat zegt een wereldwijde gezondheidswaakhond nieuw rapport.

20 reacties

 • Gino Denil

  1 jaar geleden
  De wetenschappers hoeven ook niet zo fier te zijn. In het begin - tegen wat logisch nadenken in - geloofden ze in groepsimmuniteit. Verklaarden ze dat mutaties het virus gingen afzwakken - alsof Darwin nooit bestaan heeft. Duurde maanden voor ze door hadden dat de reactie van het immuunsysteem voor de grootste problemen zorgde. Bleven vergelijken met het griepvirus, een ander soort virus. Geloofden uiteindelijk wel dat virusremmers konden helpen maar niet dat je ze dan heel vroeg moet geven...
 • Luigi Driussi

  1 jaar geleden
  Gaan ze de ziekenhuisbedden aanpassen aan de bevolking of andersom?
 • Paul Geerts

  1 jaar geleden
  En de olifant in de kamer blijft onbenoemd in niet aangesproken. Stelt niemand de vraag hoe China het binnenland nagenoeg Covid-vrij kon houden en tegelijk het virus een wereldwijde pandemie kon laten veroorzaken door Wuhan binnenlands te isoleren en buitenlanders onbeperkt te laten vertrekken?
 • Erwin Deckers

  1 jaar geleden
  België ook niet.Aliets gedaan aan de strategische stocks voor isolatie-en ander medisch materiaal?Het tekort aan sommige artsen-specialisten en verpleegkundigen? De afbouw van de civiele bescherming? Etc etc...Nee dus. Misschien dat een tiende minister van volksgezondheid helpt?Daar is immers wel geld voor.
 • Ronald Cardinald

  1 jaar geleden
  Omdat het ook geen pandemie is
 1. Schokkende beelden tonen hoe Tyre Nichols (29) minutenlang wordt geschopt en geslagen tijdens arrestatie: “De agenten zijn door het lint gegaan”
  Update

  Schokkende beelden tonen hoe Tyre Nichols (29) minuten­lang wordt geschopt en geslagen tijdens arrestatie: “De agenten zijn door het lint gegaan”

  De politie van de Amerikaanse stad Memphis heeft vannacht enkele video's vrijgegeven waarop te zien is hoe Tyre Nichols drie weken geleden werd gearresteerd. Op de beelden is te zien hoe de 29-jarige zwarte Amerikaan minutenlang door meerdere agenten wordt geschopt en geslagen. “De agenten waren relatief jong met weinig ervaring”, aldus Amerika-expert Greet De Keyser. Hij overleed drie dagen na zijn arrestatie. In verschillende Amerikaanse steden wordt nu gedemonstreerd.