REUTERS
Volledig scherm
© REUTERS

“Wereld heeft geen lessen getrokken uit coronapandemie”

Anderhalf jaar na de uitbraak van de Covid-19-pandemie heeft de wereld te zwak gereageerd en te weinig geleerd van zijn fouten. Dat zegt een wereldwijde gezondheidswaakhond nieuw rapport.

20 reacties

 • Gino Denil

  1 maand geleden
  De wetenschappers hoeven ook niet zo fier te zijn. In het begin - tegen wat logisch nadenken in - geloofden ze in groepsimmuniteit. Verklaarden ze dat mutaties het virus gingen afzwakken - alsof Darwin nooit bestaan heeft. Duurde maanden voor ze door hadden dat de reactie van het immuunsysteem voor de grootste problemen zorgde. Bleven vergelijken met het griepvirus, een ander soort virus. Geloofden uiteindelijk wel dat virusremmers konden helpen maar niet dat je ze dan heel vroeg moet geven...
 • Luigi Driussi

  1 maand geleden
  Gaan ze de ziekenhuisbedden aanpassen aan de bevolking of andersom?
 • Paul Geerts

  1 maand geleden
  En de olifant in de kamer blijft onbenoemd in niet aangesproken. Stelt niemand de vraag hoe China het binnenland nagenoeg Covid-vrij kon houden en tegelijk het virus een wereldwijde pandemie kon laten veroorzaken door Wuhan binnenlands te isoleren en buitenlanders onbeperkt te laten vertrekken?
 • Erwin Deckers

  1 maand geleden
  België ook niet.Aliets gedaan aan de strategische stocks voor isolatie-en ander medisch materiaal?Het tekort aan sommige artsen-specialisten en verpleegkundigen? De afbouw van de civiele bescherming? Etc etc...Nee dus. Misschien dat een tiende minister van volksgezondheid helpt?Daar is immers wel geld voor.
 • Ronald Cardinald

  1 maand geleden
  Omdat het ook geen pandemie is
 1. Avondlockdown in Nederland: alles dicht om 17 uur, op supermarkten en drogisterijen na
  Play

  Avondlock­down in Nederland: alles dicht om 17 uur, op supermark­ten en drogiste­rij­en na

  In Nederland gaat de ‘avondlockdown’ vanaf zondag officieel van start. Horeca, winkels, bioscopen, theaters, musea, pretparken én evenementen moeten de deuren sluiten tussen 17 uur en 5 uur ‘s ochtends. Een uitzondering geldt voor supermarkten en drogisterijen, zij mogen tot 20 uur openblijven. Premier Mark Rutte erkende dat zijn boodschap tot nu toe te weinig overgekomen is. “Dat reken ik mezelf aan”, klonk het.
 2. “Niemand houdt van mij! Niemand geeft me eten!”: Brits jongetje (6) sterft na aanhoudende mishandeling
  Play

  “Niemand houdt van mij! Niemand geeft me eten!”: Brits jongetje (6) sterft na aanhouden­de mishande­ling

  In Engeland nadert een proces rond schrijnende kindermishandeling stilaan de ontknoping. Arthur Labinjo-Hughes (6) werd zodanig mishandeld door zijn vader en stiefmoeder dat hij op 17 juni 2020 het leven liet. Een hersenletsel is hem uiteindelijk fataal geworden. In twee hartverscheurende audiofragmenten is te horen hoe het jongetje huilend tegen zichzelf aan het schreeuwen was. “Niemand houdt van mij! Niemand geeft me eten!”
 3. Klassiek spaarboekje bij grootbank? Dan verdubbelen je spaarcenten na… 636 jaar
  Spaargids.be

  Klassiek spaarboek­je bij grootbank? Dan verdubbe­len je spaarcen­ten na… 636 jaar

  De rente op onze spaarboekjes is al lang geen vetpot meer. Bij de wettelijke minimumrente voor gereglementeerde spaarrekeningen, die de meeste grootbanken hanteren, duurt het liefst 636 jaar vooraleer je spaarcenten verdubbelen. Wie kiest voor spaar- of beleggingsproducten met een hoger rendement, slaagt er mogelijk wel nog in om bij leven zijn kapitaal met 100% te zien aangroeien. Spaargids.be beschrijft hoe dat kan.