De Franse president Emmanuel Macron was begin mei op bezoek bij de Duitse bondskanselier Olaf Scholz om te overleggen over de oorlog in Oekraïne.
Volledig scherm
PREMIUM
De Franse president Emmanuel Macron was begin mei op bezoek bij de Duitse bondskanselier Olaf Scholz om te overleggen over de oorlog in Oekraïne. © AFP

Wel of geen wapenstilstand in Oekraïne: welke prijs wil het Westen betalen voor doorgaan met de oorlog?

Sommige Europese landen pleiten voor een staakt-het-vuren in Oekraïne. President Zelensky is daar fel op tegen. Want een wapenstilstand nu zou gebiedsverlies betekenen voor zijn land en Poetin juist belonen. De Volkskrant legt uit hoe dat zit.

42 reacties

 • Chris Verberne

  1 maand geleden
  Het is Rusland dat Oekraïne binnen gevallen is. Compromissen sluiten kan niet meer, ook Poetins gezicht redden is "not done". Hoe hoog de prijs ook is die we met z'n allen betalen, we moeten verder gaan. Rusland moet uit Oekraïne verdreven worden. De economie is ondergeschikt in deze zaak. Collaborateurs kunnen we in deze missen als kiespijn.
 • Marijke Van de weyer

  1 maand geleden
  Zevenkoppige wil niet ... tuurlijk niet, hij zit veilig en heeft geen enkel probleem maar "het gepeupel" lijdt. En niet enkel de Oekraïne. Mocht hij mee op t oorlogsveld staan zou zijn verhaal anders zijn. Ik kies niemands kant maar er is nu al genoeg lijden, er is genoeg bloed gevloeid. Als een compromis sluiten niet kan, wees dan verdorie de Grootste, de Slimste ! Ik weet het tis makkelijk Oorlog voeren als je er zelf geen persoonlijke hinder van hebt maar t maakt je gn goede leider !
 • Steven Nevets

  1 maand geleden
  Duidelijk dat de Vlaming niet weet wat zich in Oekraïne afspeelde voor de Russische inval. Stel u eens voor dat wij de Walen verplichten in het Nederlands te spreken. Hun vakbonden, gemeentehuizen, scholen,... in het Nederlands. Hier zou dat nooit aanvaard worden. Toch aanvaarden we dat ginder. De zwarte zon,Bandera Stepan, de wolfsangel, SS en dergelijke kan en mag niet gebagatelliseerd worden.
 • Renaat Moerman

  1 maand geleden
  De laatste Rus moet daar buiten, dan pas kan er gepraat worden (over schadevergoeding door de Russen). Desnoods leveren we ook kruisraketten met kernkoppen aan Oekraïne zodat ze eens "deftig" kunnen terugschieten.
 • Fabio Longy

  1 maand geleden
  Mensen die hun gezond verstand gebruiken weten maar al te goed dat doorgaan geen oplossing is.Wij betalen het gelach van die politiekers die sancties uitvoeren tegen Rusland,en we zijn nu nog het gelach van corona te betalen.