Volledig scherm
© Photo News

Wel of geen strenger wapenbeleid? De vele bochten van Trump

UpdateHet bloedbad dat Nikolas Cruz (19) heeft aangericht in een middelbare school in Florida doet in de Verenigde Staten opnieuw de discussie over het wapenbeleid oplaaien. Democraten vechten al jaren voor een betere aanpak van de verkoop van vuurwapens, Republikeinen halen als argument het Tweede Amendement van de Amerikaanse grondwet aan. Daarin staat dat individuen het recht hebben een wapen te bezitten én te dragen. Donald Trump heeft zijn medeleven betuigd, maar het is nog afwachten welke houding hij aanneemt na de zoveelste schietpartij.

31 reacties

 • Sharon Debeul

  3 jaar geleden
  Trump krijgt alle kansen om de fouten van zijn voorgangers te veranderen of hij kan het tenminste proberen zoals Obama dat getracht heeft. Maar integendeel, Trump versoepeld nog eens extra die wapenwetten, dus maakt hij de fouten van zijn voorgangers zelfs nog groter.
 • Andy Vercruysse

  3 jaar geleden
  dat kom er niet en belgie zou er beter een voorbeeld aan nemen hoe de wapenwet er nu is lang leve wapens
 • guido Bervoets

  3 jaar geleden
  Trump heeft verklaard dat dit een daad was van een mentaal gestoorde en dat zijn omgeving en de samenleving gefaald hebben omdat ze de signalen die ze opvingen niet geseind hebben aan de nodige instanties. Ziezo, klaar is kees! De wapenwet heeft daar geen schuld aan en de wapencommerçanten kunnen op beide oren slapen.
 • Anoniem

  3 jaar geleden
  De NRA heeft meer dan 30 miljoen dollar bijgedragen aan de presidentscampagne van Trump....... wie zei ook weer dat Trump onafhankelijk van lobbygroepen zou zijn omdat hij zogezegd zijn campagne zelf financierde? En als je mentaal gestoorden toelaat een wapen te kopen, vrààg je toch om mass shootings?
 • Jan Boden

  3 jaar geleden
  Een verbod op wapens krijg je in de VS niet voor elkaar. Men zou kunnen beginnen met een leeftijdsgrens voor het bezit en gebruik van vuurwapens in te stellen. Hier gaat het over een dader van 19 jaar.
 1. Nieuwe tariefregeling voor energie: het effect op uw factuur onder de loep
  Energie

  Nieuwe tariefrege­ling voor energie: het effect op uw factuur onder de loep

  Het Grondwettelijk Hof heeft de regeling rond de terugdraaiende teller voor eigenaars van zonnepanelen vernietigd. Dat laat prosumenten (consumenten die zelf een deel van hun energie opwekken) niet onberoerd. Ze zien hun energiefactuur grondig door elkaar geschud en vrezen een pak meer te betalen. Maar klopt die vrees wel? Mijnenergie.be probeert met een aantal simulaties duidelijkheid te scheppen in wat het concreet allemaal betekent voor uw portemonnee.
 1. Ex-Miss Belgian Beauty Eveline Hoste: "Ik vond mezelf ook mooi toen ik zwaarder was"
  Play

  Ex-Miss Belgian Beauty Eveline Hoste: "Ik vond mezelf ook mooi toen ik zwaarder was"

 2. Verenigd Koninkrijk zwaar getroffen door storm Christoph
  Play

  Verenigd Koninkrijk zwaar getroffen door storm Christoph