Joe Biden na zijn overwinningsspeech zaterdag.
Volledig scherm
PREMIUM
Joe Biden na zijn overwinningsspeech zaterdag. © AP

Weg met de muur en terug naar het klimaatakkoord: dit gaat Biden doen

Zodra Joe Biden in januari zijn intrek heeft genomen in het Witte Huis gaat het roer flink om. Hij heeft al laten weten dat hij allerlei presidentiële decreten van Trump zal terugdraaien met eigen decreten. Voor andere koerswijzigingen is hij afhankelijk van de Senaat. Welke veranderingen zijn op til?

27 reacties

 • Felix Strackx

  8 maanden geleden
  Als je dat allemaal leest, dan barst ieder weldenkend mens toch in tranen uit? Dan was er eens een land waar verstandige maatregelen getroffen werden en dan komt er een kwiet die dat allemaal ongedaan gaat maken. Heel erg vind ik dat. 
 • Theo Marsé

  8 maanden geleden
  Traditionele is en blijft links. Als Biden het toch haalt, zal hij de VS naar de afgrond leiden. Trump heeft qua politiek en economie eigenlijk fantastisch gedaan. Moest ik Amerikaan zou ik trots zijn met wat hij heeft bereikt en zowat de helft van Yankees is het daarmee eens.
 • Janus Trijp

  8 maanden geleden
  De beste president ooit, gekker kun je het niet verzinnen, die man hoort achter de tralies.
 • Vladimir De Leeuw

  8 maanden geleden
  De Amerikanen zullen met hun keuze moeten leren leven, hehe. In België moeten we het zef met een stel verliezers doen. Elk huisje heeft zijn kr... politiekers die het verdient.
 • Johny Lapeire

  8 maanden geleden
  Hopelijk krijgt hij een koek van eigen deeg, de laatste vier jaar hebben de Libs niks anders gedaan dan de Trump regering gepest, gedwarsboomd met leugens en fake berichten geprobeerd hem van zijn plannen af te houden.