Debra Stevens
Volledig scherm
Debra Stevens © CNN

“Weet niet waarom je panikeert”: vrouw verdrinkt met “harteloze” operator aan de lijn

De 47-jarige Debra Stevens uit de Amerikaanse staat Arkansas belde het noodnummer nadat ze in haar wagen verzeild raakte in een plotse overstroming. Ze smeekte om hulp, maar kreeg weinig begrip van de operator aan de andere kant van de lijn. “Je gaat niet sterven. Ik weet niet waarom je panikeert”, klonk het. Desondanks konden de hulpdiensten de vrouw niet op tijd bereiken. Ze verdronk in haar wagen.

20 reacties

 • Joke Pladeys

  2 jaar geleden
  De meesten hun reacties zijn nog wreder als die van de operator die als eerste 'empathisch vermogen' moet hebben , maar de nieuwe generatie mensen zijn erger dan dieren - zelfs dieren hebben meer empathie voor hun soortgenoten. Deze vrouw stond doodsangsten, uit, terecht. Je zal maar in zo'n situatie terecht komen.
 • Marianne Van den Lemmer

  2 jaar geleden
  Hopelijk zat het hondje niet in de auto.
 • Baldr VanHoek

  2 jaar geleden
  Het probleem van de lezer hier is hetzelfde probleem als de dispatcher had. Dit krijg je natuurlijk door rationalisatie van de job..al weet je natuurlijk nog steeds niets van de omstandigheden. Dat mensen problemen verkeerd inschatten is logisch als je enkel taal gebruikt en 90 procent van de tijd mensen programmeert om te kalmeren.
 • chelle db

  2 jaar geleden
  Wat mij méér verbaast is het laag niveau qua emotioneel quotiënt van veel mensen die hier reageren en die geen greintje medeleven opbrengen met iemand die terecht (!) voor zijn leven vreest! Onbegrijpelijk. Zij zullen enkel tot een ander inzicht komen als het zichzelf, hun vrouw, moeder of dochter betreft. Ik ben zeer blij dat ik jullie niet persoonlijk ken want jullie zijn geen vriendschappen waard, jullie zouden nog over jullie vrienden hun lijk gaan. Proficiat hoor, amai...
 • Moehmena Rahous

  2 jaar geleden
  Wat is het nut van een noodcentrale die niet kan (wil?) helpen in nood ?
 1. Hongerige kat klampt zich vast aan zak vol eten
  Play

  Hongerige kat klampt zich vast aan zak vol eten

 2. Alsof corona niet bestaat: Franse politie valt binnen in illegaal restaurant
  Play

  Alsof corona niet bestaat: Franse politie valt binnen in illegaal restaurant