De kinderen verbleven in het Koerdische kamp al-Hol.
Volledig scherm
De kinderen verbleven in het Koerdische kamp al-Hol. © AP

Weeskinderen van jihadisten overgedragen aan België, Vlaams Belang vraagt regering om tekst en uitleg

De Koerdische autoriteiten in Syrië hebben vijf weeskinderen uit gezinnen van jihadisten aan een Belgische delegatie van Buitenlandse Zaken overgedragen. Ook een meisje dat net meerderjarig geworden is, komt naar ons land. Vlaams Belang wil dat de regering zo snel mogelijk meer uitleg geeft in het parlement over die beslissing. “Ze komt haar eigen afspraken niet na”, klinkt het.

118 reacties

 • André Vermaelen

  2 jaar geleden
  Worden die kinderen nu opgevoed door hun grootouders, die eerder de opvoeding van hun eigen kinderen verpest hebben ?
 • Cecarine De Smet

  2 jaar geleden
  Proficiat!! Vinden jullie dit super??" Een echte kaakslag voor de nabestaanden die hun dierbaren verloren zijn door.al de aanslagen van IS....echt ferm, grandioos!!!
 • Gino Denil

  2 jaar geleden
  Francken is gewoon weer van alles aan het uitkramen zonder ergens een been te hebben om op te staan. Op basis van verdachtmakingen, vermoedens en valse veronderstellingen doe je niet aan politiek. Het VB had tenminste nog het fatsoen om gewoon om uitleg te vragen.
 • Robert Croux

  2 jaar geleden
  Als De Croo eerst eens geduldig het dossier gelezen had vooraleer te communiceren dan was er minder heibel geweest. Maar nee snel snel een scoop lanceren dat hem terug in het gezicht klets. Als hij kind per kind geduldig verklaard had waarom dan kwam ten minste niet over dat wij ons genaaid voelen. Is het verantwoord, ik er nog niet uit. Is het de deur openzetten voor de volgende shift? Indien de ouders geen Belgen meer waren had men evengoed een van 70.000 anderen kunnen kiezen uit het kamp.
 • LEO SCHAUWERS

  2 jaar geleden
  Wie heeft dit eigenlijk beslist ? Michel heeft geen meerderheid meer en bij mijn weten is er in het parlement gezegd: tot 10 jaar. Democratie ? Dat zal wel !
 1. Het is dé hype van het moment maar wat doe je eigenlijk op de app Clubhouse? En hoe krijg je toegang?
  Play
  Uitgelegd

  Het is dé hype van het moment maar wat doe je eigenlijk op de app Clubhouse? En hoe krijg je toegang?

 2. Naakte man slaat op de vlucht voor politie
  Play

  Naakte man slaat op de vlucht voor politie