Buitenlandvertegenwoordiger voor de Europese Unie Josep Borrell.
Volledig scherm
Buitenlandvertegenwoordiger voor de Europese Unie Josep Borrell. © REUTERS

Weerwerk bieden, indammen en de dialoog aangaan: EU stelt nieuwe Rusland-strategie voor

De Europese Unie moet weerwerk bieden aan Rusland als het de mensenrechten schendt en de pogingen van het land bemoeilijken om de Europese belangen te ondermijnen, maar tegelijk ook de dialoog aangaan als Brussel daar zelf mee gebaat is, bijvoorbeeld voor het wegwerken van handelsbelemmeringen. Dat is in een notendop de nieuwe Rusland-strategie van de Europese Commissie. Buitenlandvertegenwoordiger Josep Borrell hoopt dat de staatshoofden en regeringsleiders de strategie zullen goedkeuren.

3 reacties

 • Geert Landsman

  1 maand geleden
  Hoeveel landen heeft de USA ontwricht en memsen vermoord? Daar zwijgen jullie over. Rusland brengt vrede voor burgers die beschoten worden.
 • Paul Geerts

  1 maand geleden
  EU en strategie zijn twee begrippen die dezer dagen niet samengaan.
 • Jack Hoeben

  1 maand geleden
  Poetin doet toch zijn goesting!Europa is het slaafje van hem als het er op aan komt.Wat heeft de Nato ondernomen na de inname van de Krim?0,0.Stop toch met grootspraak aub..Als Poetin morgen wil neemt hij heel Oost-Europa gewoon terug in met de vinger in de neus!Vertel het volk gewoon dat heel deze politiek gewoon een instrument is om het volk angst in te boezemen!