Toeristen bij de Akropolis in Athene (archiefbeeld).
Volledig scherm
Toeristen bij de Akropolis in Athene (archiefbeeld). © BESTPIX

Weer op reis vanaf midden mei? Griekenland, Spanje en Portugal willen toerisme opstarten voor wie gevaccineerd is of negatief test

Griekenland zet vanaf 14 mei zijn grenzen weer open voor toeristen die gevaccineerd zijn tegen het coronavirus, antilichamen hebben, of een recente negatieve coronatest kunnen voorleggen. Dat heeft minister van Toerisme Harry Theocharis gezegd. Ook Spanje kijkt naar de maand mei en zegt dat het Europese vaccinatiepaspoort dan klaar kan zijn, en hetzelfde geluid valt te horen in Cyprus en Portugal. 

25 reacties

 • Carin Desmet

  2 maanden geleden
  We gaan nog lachen na de zomer nadat alle die denken ze veilig zijn met hun AZ vacin die niet bestand is tegen de Britse afrikaanse en Braziliaanse variant. Waarom denk je dat US AZ heeft afgekeurd en op stock blijft liggen ? Enkel Johnson is de enige vacin die alle fasen heeft doorlopen en bestand tegen alle varianten.
 • Chloe Kezako

  2 maanden geleden
  Dat vaccinatiepaspoort is niet afdwingbaar, denk aan mensen met allergieën, mensen die keuzevrijheid wel belangrijk vinden, kinderen, ... Wie gelooft nu dat ze 2 maatschappijen naast elkaar gaan doen leven, de gevaccineerden en de niet-gevaccineerden. Allemaal truken om onze vrijheid af te nemen.
 • anne callebaut

  2 maanden geleden
  We gaan op reis en wie gaat ons tegen houden met of zonder.
 • Vanessa Huysmans

  2 maanden geleden
  Ik ben voorstander net omdat nog niet iedereen gevaccineerd is of wil. Je kan toch weer geen russische roulette spelen he? En om iedereen kans te bieden is er toch ook de negatieve test..dus waarom weer zo negatief. Het is toch niet alleen gevaccineerden...Anders maar zolang nog grenzen dicht? Hoor ik dat? Of een nieuwe variant misschien...
 • Yolande MARIS

  2 maanden geleden
  En kan Griekenland en co de veiligheid garanderen van de toeristen,nee.Als het om de staatskas gaat kan wel alles
 1. Ontsnap even aan de realiteit: de beste 5 sciencefictionseries om te streamen

  Ontsnap even aan de realiteit: de beste 5 sciencefic­ti­onse­ries om te streamen

  Door de toevoeging van HBO Max werd het aanbod van Streamz afgelopen maandag uitgebreid met enkele kleppers van formaat, met sciencefictionserie ‘Raised by Wolves’ van ‘Alien’-regisseur Ridley Scott als uitschieter. De ideale gelegenheid – als u het ons vraagt – voor een overzicht van de strafste sf-reeksen uit streamingland. Denk maar aan de opstand van de machines in ‘Westworld’ (Streamz), ‘Star Wars’-magie in ‘The Mandalorian’ (Disney+), het gekoloniseerde zonnestelsel uit ‘The Expanse’ (Prime Video) en het postapocalyptische ‘Travelers’ (Netflix).
 1. Waarom we nog steeds niet naar het buitenland mogen: de cijfers zijn niet altijd groener aan de overkant
  PREMIUM

  Waarom we nog steeds niet naar het buitenland mogen: de cijfers zijn niet altijd groener aan de overkant

  Het aantal besmettingen met het coronavirus is de voorbije week in de Europese Unie met 9% toegenomen. Daarmee komt een einde aan de veelbelovende daling van de voorgaande zes weken. Maar rechtvaardigen de besmettingscijfers het dichthouden van de grenzen? Hoe doen onze buurlanden het? Wat is de situatie in onze favoriete vakantielanden? En vooral: wat zou je er kunnen doen mocht je er toch met vakantie mogen?
 2. Met eigen bubbel, binnen Europa en in kleine accommodaties: staat de deur voor reizen weer op een kier?
  PREMIUM

  Met eigen bubbel, binnen Europa en in kleine accommoda­ties: staat de deur voor reizen weer op een kier?

  Zullen we in de paasvakantie kunnen reizen naar het buitenland? En wat met de zomervakantie? Alvast Brussels Airlines bereidt zich op de zomer voor met de heropening van populaire vakantiebestemmingen. Maar touroperator TUI krijgt bitter weinig boekingen. Slechts met mondjesmaat boekt de Belg voor de eigen bubbel zomervakanties in Spanje, Griekenland of Turkije. “De overheid heeft reizigers gestigmatiseerd”, klinkt het verbolgen bij de Vlaamse Vereniging van Reisbureaus. Kan reizen binnenkort weer? De Europese Commissie vraagt ons land wel om het verbod op niet-essentiële reizen te herbekijken.
 1. Bruiswater met fruitsmaak én alcohol: de nieuwste hype
  Play

  Bruiswater met fruitsmaak én alcohol: de nieuwste hype

 2. Axel Daeseleire heeft goed nieuws voor de burgemees­ter van Sint-Niklaas
  Play
  Erfgenaam Gezocht

  Axel Daeseleire heeft goed nieuws voor de burgemees­ter van Sint-Niklaas