Toeristen bij de Akropolis in Athene (archiefbeeld).
Volledig scherm
Toeristen bij de Akropolis in Athene (archiefbeeld). © BESTPIX

Weer op reis vanaf midden mei? Griekenland, Spanje en Portugal willen toerisme opstarten voor wie gevaccineerd is of negatief test

Griekenland zet vanaf 14 mei zijn grenzen weer open voor toeristen die gevaccineerd zijn tegen het coronavirus, antilichamen hebben, of een recente negatieve coronatest kunnen voorleggen. Dat heeft minister van Toerisme Harry Theocharis gezegd. Ook Spanje kijkt naar de maand mei en zegt dat het Europese vaccinatiepaspoort dan klaar kan zijn, en hetzelfde geluid valt te horen in Cyprus en Portugal. 

25 reacties

 • Carin Desmet

  1 jaar geleden
  We gaan nog lachen na de zomer nadat alle die denken ze veilig zijn met hun AZ vacin die niet bestand is tegen de Britse afrikaanse en Braziliaanse variant. Waarom denk je dat US AZ heeft afgekeurd en op stock blijft liggen ? Enkel Johnson is de enige vacin die alle fasen heeft doorlopen en bestand tegen alle varianten.
 • Merel Depauw

  1 jaar geleden
  Dat vaccinatiepaspoort is niet afdwingbaar, denk aan mensen met allergieën, mensen die keuzevrijheid wel belangrijk vinden, kinderen, ... Wie gelooft nu dat ze 2 maatschappijen naast elkaar gaan doen leven, de gevaccineerden en de niet-gevaccineerden. Allemaal truken om onze vrijheid af te nemen.
 • anne callebaut

  1 jaar geleden
  We gaan op reis en wie gaat ons tegen houden met of zonder.
 • Vanessa Huysmans

  1 jaar geleden
  Ik ben voorstander net omdat nog niet iedereen gevaccineerd is of wil. Je kan toch weer geen russische roulette spelen he? En om iedereen kans te bieden is er toch ook de negatieve test..dus waarom weer zo negatief. Het is toch niet alleen gevaccineerden...Anders maar zolang nog grenzen dicht? Hoor ik dat? Of een nieuwe variant misschien...
 • Yolande MARIS

  1 jaar geleden
  En kan Griekenland en co de veiligheid garanderen van de toeristen,nee.Als het om de staatskas gaat kan wel alles
 1. Waarom we nog steeds niet naar het buitenland mogen: de cijfers zijn niet altijd groener aan de overkant
  PREMIUM

  Waarom we nog steeds niet naar het buitenland mogen: de cijfers zijn niet altijd groener aan de overkant

  Het aantal besmettingen met het coronavirus is de voorbije week in de Europese Unie met 9% toegenomen. Daarmee komt een einde aan de veelbelovende daling van de voorgaande zes weken. Maar rechtvaardigen de besmettingscijfers het dichthouden van de grenzen? Hoe doen onze buurlanden het? Wat is de situatie in onze favoriete vakantielanden? En vooral: wat zou je er kunnen doen mocht je er toch met vakantie mogen?
 2. Kan je nu nog een airco laten plaatsen voor de zomer? Zo zit het met de wachttijden
  Livios

  Kan je nu nog een airco laten plaatsen voor de zomer? Zo zit het met de wachttij­den

  Wie deze zomer niet wil puffen in een veel te warm huis, kan investeren in een airco of lucht-luchtwarmtepomp. Dat is een effectieve manier om de temperatuur binnenshuis het hele jaar door comfortabel te houden. In de zomer worden de kamers gekoeld en ontvochtigd en tijdens de winter doet de lucht-luchtwarmtepomp dienst als energiezuinige elektrische bijverwarming. Maar hoe zit het met de wachttijden voor die aircotoestellen? Ben je hopeloos te laat als je er nog eentje wil voor de zomer? Bouwsite Livios vroeg het aan Lieven Verstaen van Daikin.
 1. Met eigen bubbel, binnen Europa en in kleine accommodaties: staat de deur voor reizen weer op een kier?
  PREMIUM

  Met eigen bubbel, binnen Europa en in kleine accommoda­ties: staat de deur voor reizen weer op een kier?

  Zullen we in de paasvakantie kunnen reizen naar het buitenland? En wat met de zomervakantie? Alvast Brussels Airlines bereidt zich op de zomer voor met de heropening van populaire vakantiebestemmingen. Maar touroperator TUI krijgt bitter weinig boekingen. Slechts met mondjesmaat boekt de Belg voor de eigen bubbel zomervakanties in Spanje, Griekenland of Turkije. “De overheid heeft reizigers gestigmatiseerd”, klinkt het verbolgen bij de Vlaamse Vereniging van Reisbureaus. Kan reizen binnenkort weer? De Europese Commissie vraagt ons land wel om het verbod op niet-essentiële reizen te herbekijken.
 2. Belgen blijven vakantiewoningen kopen in het buitenland: onze woonexpert legt uit hoe je het virtueel aanpakt
  PREMIUM

  Belgen blijven vakantiewo­nin­gen kopen in het buitenland: onze woonexpert legt uit hoe je het virtueel aanpakt

  Reisverbod of niet, corona heeft de interesse in een tweede verblijf nog aangewakkerd. In een enquête bij onze lezers geeft maar liefst 20 procent aan meer interesse te hebben voor een tweede verblijf in het buitenland. Niet iedereen wacht af tot de grenzen weer open gaan en koopt een woning online. Onze woonexpert Björn Cocquyt legt uit hoe dat in zijn werk gaat, waar je op moet letten en toont enkele voorbeelden.