Een bord dat aangeeft dat er een mondmaskerplicht geldt, in het centrum van Amsterdam. Voor de derde dag op rij heeft Nederland een recordaantal coronameldingen.
Volledig scherm
Een bord dat aangeeft dat er een mondmaskerplicht geldt, in het centrum van Amsterdam. Voor de derde dag op rij heeft Nederland een recordaantal coronameldingen. © AFP

Weer een nieuw dagrecord besmettingen in Nederland: horeca eerder dicht, minder mensen in zalen

Voor de derde dag op rij heeft Nederland een recordaantal meldingen van coronabesmettingen. Tussen woensdag- en donderdagochtend zijn bij onze noorderburen 1.756 bevestigde besmettingen gerapporteerd. Dat is het hoogste aantal sinds het begin van de uitbraak in februari.

12 reacties

 • Ludo Wouters

  1 jaar geleden
  Wanneer in Nederland de besmettingen even hoog liggen dan in België maar er is geen mondmaskerplicht, (en de meeste dragen er dan ook geen) dan is het duidelijk dat mondmaskers niet helpen. Met of zonder mondmasker evenveel besmettingen, dus waarom moeten wij een mondmasker dragen?
 • Patrick Marinus

  1 jaar geleden
  Verleden week was het nog veel beter bij onze Noorderburen dan hier en moest ons land dat voorbeeld volgen: "De Nederlanders mogen alles, wij mogen niks." Nu wordt gezegd dat de grenzen dicht moeten? Maar wel zeggen dat de experten draaien als de wind?
 • Daan Roos

  1 jaar geleden
  Men heeft bewijzen dat de corona epidemie veel eerder is begonnen, in 2019. Maar er werd niet specifiek getest want er waren amper ziekenhuisopnamen. Pas in januari, februari bereikte het virus zijn kritische besmettingsgraad. En toen ging het heel snel. Georgy we zitten nu in de aanloop fase en wanneer we niets doen dan zullen er weer veel doden in februari vallen.
 • Georgy Busho

  1 jaar geleden
  Niet de besmettingsgraad is van belang. Het sterftecijfer is van belang. En dat is er niet wat alweer bewijst dat het virus zijn kracht verloren heeft. Nu meer dan ooit is het tijd voor groepsimmuniteit ipv al die niet-besmet-geraak-regeltjes zodat je zeker een vaccin in je lichaam gepompt moet krijgen. En aan al de Belgen, gelieve uit Zeeland weg te blijven. Wij zijn groene zone zonder mondmaskers, bubbels en overhygiëne.
 • gie vanheers

  1 jaar geleden
  Dringend tijd om de gernzen terug te sluiten,want het is duidelijk dat de meeste besmettingen uit het buitenland komen.