Een bord dat aangeeft dat er een mondmaskerplicht geldt, in het centrum van Amsterdam. Voor de derde dag op rij heeft Nederland een recordaantal coronameldingen.
Volledig scherm
Een bord dat aangeeft dat er een mondmaskerplicht geldt, in het centrum van Amsterdam. Voor de derde dag op rij heeft Nederland een recordaantal coronameldingen. © AFP

Weer een nieuw dagrecord besmettingen in Nederland: horeca eerder dicht, minder mensen in zalen

Voor de derde dag op rij heeft Nederland een recordaantal meldingen van coronabesmettingen. Tussen woensdag- en donderdagochtend zijn bij onze noorderburen 1.756 bevestigde besmettingen gerapporteerd. Dat is het hoogste aantal sinds het begin van de uitbraak in februari.

 1. Terrorist Nice is Tunesiër van 21 die als vluchteling Europa binnenkwam via Lampedusa
  UPDATE

  Terrorist Nice is Tunesiër van 21 die als vluchte­ling Europa binnenkwam via Lampedusa

  De dader die donderdag in de Onze-Lieve-Vrouwebasiliek van Nice drie mensen vermoordde, is de 21-jarige Tunesiër Brahim A. Hij zou eind vorige maand via het Italiaanse Lampedusa Europa zijn binnengekomen als vluchteling. Hij had papieren van het Italiaanse Rode Kruis bij zich. Brahim A. werd neergeschoten door de politie en naar het ziekenhuis overgebracht. Hij verkeert niet in levensgevaar. Ook een 47-jarige man die de avond tevoren nog contact zou hebben gehad met Brahim A. is aangehouden.
 1. Zo straf ziet koffie er van heel dichtbij uit
  Play

  Zo straf ziet koffie er van heel dichtbij uit

 2. Wij hebben de PlayStation 5 al: unboxing en eerste indruk
  Play
  games

  Wij hebben de PlayStati­on 5 al: unboxing en eerste indruk