Terroristen richtten in november 2015 een bloedbad aan in de Bataclan in Parijs
Volledig scherm
Terroristen richtten in november 2015 een bloedbad aan in de Bataclan in Parijs © AP

Weduwe van Bataclan-terrorist naar Frankrijk gerepatrieerd, ze dreigde eerder om “ongelovigen af te slachten”

De weduwe van Samy Amimour, één van de drie terroristen die in november 2015 een bloedbad aanrichtten in de Bataclan, is naar Frankrijk gerepatrieerd. Dat gebeurde afgelopen zomer, toen zestien vrouwen uit Syrië naar Frankrijk zijn gehaald, zo vernam het Franse persagentschap AFP van bronnen dicht bij het dossier. Al deze vrouwen werden in Frankrijk aangeklaagd en in voorlopige hechtenis geplaatst.

 1. “Alle Belgische IS-vrouwen en kinderen die in aanmerking kwamen, zijn gerepatrieerd”

  “Alle Belgische IS-vrou­wen en kinderen die in aanmerking kwamen, zijn gerepatri­eerd”

  Alle Belgische IS-vrouwen en kinderen die in aanmerking kwamen om gerepatrieerd te worden uit kampen in Syrië, zijn naar België overgebracht. Dat heeft federaal procureur Frédéric Van Leeuw op een persconferentie gemeld. Afgelopen nacht is op de militaire luchthaven van Melsbroek een vlucht met zes vrouwen en zestien kinderen geland, die allemaal afkomstig waren uit het kamp Al-Roj. In dat kamp zitten geen vrouwen of kinderen meer die gerepatrieerd kunnen worden.
 2. Gamen zonder console, maar met je smartphone? Dit topgadget bespaart je op termijn flink wat centen
  Tweakers

  Gamen zonder console, maar met je smartphone? Dit topgadget bespaart je op termijn flink wat centen

  Fervent gamer en vaak onderweg? Dan ben je mogelijk gebaat bij een controller waar je smartphone in past. “Voor iets meer dan 100 euro kun je heel fijn gamen en ligt er een hele wereld aan – vaak gratis – spelletjes aan je voeten”, zegt Wout Funnekotter, hoofdredacteur bij technologiesite Tweakers. Hij onderwierp de twee meest gangbare controllers voor smartphones aan een vergelijkingstest.
 1. IN BEELD. Dronefoto’s en -video’s tonen enorme schade van aardbeving in Turkije en Syrië

  IN BEELD. Dronefoto’s en -video’s tonen enorme schade van aardbeving in Turkije en Syrië

  Er zijn duizenden doden en gewonden gevallen bij de zware aardbeving in Turkije en Syrië. De eerste schok had een kracht van 7,8 op de schaal van Richter. Daarna waren er nog een reeks bevingen, waaronder eentje met een kracht van 7,5. Dat heeft ook voor zware schade gezorgd aan gebouwen en infrastructuur. Dat tonen videobeelden gemaakt met drones in de Turkse stad Çukurova, die hierboven te bekijken zijn. Hieronder zijn foto’s verzameld die de ravage in Turkije en Syrië tonen.
 2. Aangereden nadat je hard moest remmen door de laaghangende zon: wie is er dan aansprakelijk?
  Independer

  Aangereden nadat je hard moest remmen door de laaghangen­de zon: wie is er dan aansprake­lijk?

  Deze week mogen we flink wat zon verwachten. Dat doet deugd, maar het levert ook extra risico's op wanneer je de baan op moet. Immers, de zon hangt tijdens de winterperiode laag, wat de zichtbaarheid tijdens het autorijden serieus bemoeilijkt. Een kop-staartbotsing is dan snel gebeurd. Bepalen wie aansprakelijk is voor de schade kan dan moeilijk zijn. Independer.be zet daarom vier mogelijke botsingen - en hun gevolgen - op een rij.