Beeld van 15 april, 2019. Twee jaar geleden werd de iconische kathedraal door een grote brand verwoest.
Volledig scherm
Beeld van 15 april, 2019. Twee jaar geleden werd de iconische kathedraal door een grote brand verwoest. © AFP

Wederopbouw Notre-Dame kan beginnen in 2022

De wederopbouw van de Notre-Dame in Parijs kan komende winter, waarschijnlijk begin volgend jaar, beginnen. Twee jaar geleden werd de iconische kathedraal door een grote brand verwoest. Hoe het inferno kon ontstaan, blijft vooralsnog een raadsel.

7 reacties

 • raf peeters

  1 maand geleden
  Schande dat eeuwenoude eiken moeten sneuvelen omdat ze die "nodig" hebben voor de heropbouw want ze willen het zo "origineel" mogelijk terug opbouwen.Blijkbaar speelt het milieu zoals altijd als om geld gaat geen rol alsof een bezoeker interesseert wat voor constructie onder dat dak zit.
 • WILLY ZACHEL

  1 maand geleden
  Waanzin om daar zoveel geld aangeboden gaan uitgeven ! Is een gebouw zoals er nog wereldwijd veel te veel gelijkaardige zijn die eigenlijk totaal géén nut hebben !!
 • Dorsan Hellebaut

  1 maand geleden
  Dit is geschiedenis!
 • Gerd Peeters

  1 maand geleden
  Wat voor waarde heeft zo'n kerk, ze zouden beter het geld gebruiken voor nuttigere dingen dan een kerk.
 • Jean-Pierre Vercruysse

  1 maand geleden
  Heb deze kathedraal jaren geleden bezocht, en was een indrukwekende belevenis. Had er spijt van dat deze nadien verwoest was. Vind het goed dat men van dit historisch monumet de wederopbouw doet!
 1. Erdogan: “Biden heeft bloed aan zijn handen vanwege steun aan Israël”
  7

  Erdogan: “Biden heeft bloed aan zijn handen vanwege steun aan Israël”

  De Turkse president Recep Tayyip Erdogan heeft op televisie hard uitgehaald naar zijn Amerikaanse ambtsgenoot Joe Biden. Volgens Erdogan heeft Biden bloed aan zijn handen vanwege zijn steun aan Israël in het conflict met Hamas. De ‘Washington Post’ schreef eerder dat de Amerikaanse regering een wapenverkoop van 735 miljoen dollar (605 miljoen euro) aan Israël goedgekeurd had. Het zou gaan om een verkoop door Boeing van precisiegeleide wapens.
 2. Weekendavond voor de buis? Dit zijn de beste nieuwe films en series in streamingland

  Weekend­avond voor de buis? Dit zijn de beste nieuwe films en series in streaming­land

  Wekelijks schuimt onze redactie de verschillende streamingplatformen af, op zoek naar de beste nieuwe films en series voor het weekend. Wat staat er deze week op onze menu? Een iconische hereniging van wereldberoemde superhelden op Streamz, een psychologische thriller met tweevoudig Golden Globe-winnares Amy Adams op Netflix en het onvertelde verhaal van de Indonesische Onafhankelijkheidsoorlog op Prime Video. Laat dat regenweer maar komen, wij kruipen alvast voor ons scherm.
 1. Hond bungelt in lucht met halsband aan poort
  Play

  Hond bungelt in lucht met halsband aan poort

 2. André Hazes spreekt over de gehoorpro­ble­men van zijn vader: "Zijn stem was zo goed maar hij zong vals omdat hij de toon niet hoorde"
  Play
  Kleine Jongen

  André Hazes spreekt over de gehoorpro­ble­men van zijn vader: "Zijn stem was zo goed maar hij zong vals omdat hij de toon niet hoorde"