Een Oekraïens soldaat inspecteert een achtergelaten Russische legervoertuig in Tsjernobyl.
Volledig scherm
Een Oekraïens soldaat inspecteert een achtergelaten Russische legervoertuig in Tsjernobyl. © AP

"We waarschuwden hen voor de straling, maar ze luisterden niet": Russische troepen kampeerden in Tsjernobyl maand in radioactief bos

Roekeloos. Zo omschrijft het personeel van de voormalige kerncentrale van Tsjernobyl het gedrag van de Russische troepen die meer dan een maand de nucleaire site bezetten en vorige week de aftocht bliezen. Ze verstoorden de aangetaste grond met hun zware tanks, groeven loopgraven, bouwden bunkers en kampeerden een maand lang in een radioactief bos. 

 1. Belg drinkt gemiddeld 2,2 kopjes koffie per dag: welk van de vijf types koffiedrinker ben jij?
  HLN Shop

  Belg drinkt gemiddeld 2,2 kopjes koffie per dag: welk van de vijf types koffiedrin­ker ben jij?

  De Belg gemiddeld 2,2 kopjes koffie per dag En dat is helemaal niet ongezond. In lage dosissen zou cafeïne het risico op hart- en vaatziekten, Alzheimer en huidkanker verminderen. Met zijn allen aan de koffie dan maar! Je kan het veelzijdige goedje op talloze manieren serveren en ook de zetwijze heeft een grote invloed op de smaak. Hoe bereid jij je favoriete kopje? HLN Shop zocht voor ieder type koffieslurper een bijpassend koffiezetapparaat.
 2. Russische sancties ook voelbaar in Hollywood: gedaan met luxefeestjes op superjachten van oligarchen
  Celebrities

  Russische sancties ook voelbaar in Hollywood: gedaan met luxefeest­jes op superjach­ten van oligarchen

  Jarenlang gingen massa’s Hollywoodsterren en andere -beroemdheden schaamteloos op vakantie aan boord van decadente Russische luxejachten. Nu die door de oorlog in Oekraïne één voor één in beslag worden genomen om de oligarchen te raken waar het pijn doet, lijkt het einde van een tijdperk aangebroken. Dit zijn de peperdure jachten waar de sterren maar wat op ontspanden, en dit is hoeveel ze daarvoor moesten ophoesten.