“We voeren een oorlog tegen Rusland”: Moskou vraagt opheldering over ‘oorlogsverklaring’ van Duitsland

UPDATE“Wij voeren een oorlog tegen Rusland, niet tegen elkaar”, dat zei de Duitse minister van Buitenlandse Zaken Annalena Baerbock eerder deze week over de meningsverschillen onder westerse bondgenoten over de levering van zware wapens aan Oekraïne. Volgens Moskou is de uitspraak een “oorlogsverklaring aan Rusland”. Duitsland op zijn beurt beschuldigt Rusland ervan de opmerkingen van de minister te verdraaien “voor propagandadoeleinden”.

137 reacties

 • Danny Linsen

  2 maanden geleden
  Rusland zal verliezen in hun eigen sausje wat ze zelf gekookt hebben ' da heb je als je een slechte chef kok hebt 🙈🙈🙈🥴😜👍👍
 • Kurt Schoten

  2 maanden geleden
  Als minister van buitenlandse zaken met een buurland dat in oorlog is, moet je toch beter opletten wat je zegt voor publiek. Mevrouw de minister we zijn helemaal niet in oorlog met rusland en dat wil ik graag zo houden !
 • Paul Hendriks

  2 maanden geleden
  Het is simpel, Rusland valt Europa binnen in dit geval Oekraïne, dus Oekraïne heeft het recht zich te verdedigen met alle middelen die tot hun beschikking staan waar die wapens vandaan komen heeft geen belang, actie is reactie.
 • gerard bullen

  2 maanden geleden
  De mensheid doet niets liever dan oorlog voeren dit zal altijd blijven alleen verschilt het van land tot land de macht en hebzucht is hier de boosdoener
 • hugo van der speeten

  2 maanden geleden
  Denken jullie nu echt dat Rusland alleen de agressor is en waarom Rusland ,Oekraïne binnengevallen is, zeker niet voor de rijkdom die mens ons wijsmaakt ,maar omdat het Westen onder druk van Amerika het strategisch gebied rond de Zwarte zee wou inpalmen zodat Rusland volledig afgescheiden wordt .
 1. Hoe reageert Rusland op de westerse tanks? En wat met de nucleaire dreiging? “Er zullen nog tienduizenden mensenlevens verloren gaan”
  PREMIUM

  Hoe reageert Rusland op de westerse tanks? En wat met de nucleaire dreiging? “Er zullen nog tienduizen­den mensenle­vens verloren gaan”

  Nu het Westen minstens 105 tanks naar Oekraïne stuurt, rijst de vraag hoe Rusland zal reageren. Vanmorgen werd Oekraïne al opgeschrikt door een dodelijke rakettenregen. Ondertussen dreigt een Russisch topdiplomaat om “geen nucleaire provocaties aan te wakkeren”. Is de nucleaire dreiging terug? En zullen de westerse tanks Oekraïne naar de overwinning helpen? Professoren internationale politiek David Criekemans en Tom Sauer (UAntwerpen) leggen uit.