Oud-president Dmitri Mevedev.
Volledig scherm
Oud-president Dmitri Mevedev. © AP

“We kunnen aangesloten regio's verdedigen met kernwapens”, zegt Russisch ex-president Medvedev

De Russische oud-president Dmitri Medvedev heeft gedreigd met de inzet van “alle wapens, inclusief strategische kernwapens” om geannexeerd grondgebied te verdedigen. De bondgenoot van president Vladimir Poetin maakte dat duidelijk via zijn Telegram-account. Medvedev is vicevoorzitter van de Russische Veiligheidsraad. In die rol zinspeelde hij al eerder op de mogelijkheid om nucleaire wapens te gebruiken als Rusland dat nodig acht.

  1. INTERVIEW. Professor David Criekemans na Poetins speech: “Hij zegt eigenlijk: ‘Beste Westen, welke verliezen bent u bereid om te nemen?’”
    PREMIUM

    INTERVIEW. Professor David Criekemans na Poetins speech: “Hij zegt eigenlijk: ‘Beste Westen, welke verliezen bent u bereid om te nemen?’”

    “Ik bluf niet”, zei Russische president Vladimir Poetin deze ochtend in een toespraak waarin hij de gedeeltelijke militaire mobilisatie aankondigde. Bovendien worden de Oekraïense provincies Luhansk en Donetsk geannexeerd. Zo wordt het ‘Russische moederland’ inzet van de oorlog. Komt het tot een totale oorlog met de NAVO? Professor internationale politiek David Criekemans (UAntwerpen) geeft duiding.