Getty Image
Volledig scherm
© Getty Image

“We bevinden ons in noodsituatie”: wereld reageert op klimaatrapport

Het klimaatrapport van het IPCC dat maandag werd gepubliceerd, heeft een stroom van reacties opgeleverd. “Het is een duidelijk alarmsignaal voor de mensheid”, reageert VN-secretaris-generaal Antonio Guterres. De Zweedse klimaatactiviste Greta Thunberg zegt dan weer dat het rapport “geen echte verrassingen” bevat. Volgens Oxfam wordt de klimaattop die in Glasgow later dit jaar wordt georganiseerd er een van alles of niets. 

107 reacties

 • bob jansens

  3 maanden geleden
  zo lang er geen onderscheidgemaakt wordt tussen milieu en klimaat blijft het een dovemansdiscussie, zonder echte oplossing (maar die wel gigantisch veel geld uit de zakken van de burger klopt). Wanneer gaat de wetenschap zorgen voor bv. bomen die bevloeid mogen worden met zout water en die in de Sahara kunnen groeien?
 • Bob VERSCHUEREN

  3 maanden geleden
  En onze groene vriendjes die toch zo met het milieu begaan zijn zullen als oplossing eens gascentrales gaan bijbouwen voor productie van elektriciteit om de elektrische wagens te laten rijden !! Je kan het toch echt niet zotter bedenken. Wij mogen die triestige frapatsen dan ook nog eens allemaal betalen, alsook de nodige Europese boetes omdat we niet aan de gestelde CO2-uitstoot voorwaarden zullen voldoen.
 • Jozef Van Mellaert

  3 maanden geleden
  Waarom gaat die klimaatactiviste Greta Thunberg niet in China activeren, daar is werk aan de winkel op wereld niveau. Dat durft ze niet want dan zien we die hier nooit meer terug.
 • Ad Zoontjens

  3 maanden geleden
  Weg met die gascentrales! Welkom nieuwe kerncentrales!
 • Jozef Van Mellaert

  3 maanden geleden
  Europa kan de wereld niet redden , nochtans werden daar de grootste inspanningen geleverd. Als we in Europa terug gaan leven als in de middeleeuwen wordt het millieu met 7 % ontlast. Produceren in Europa kan niet meer het is te belastend voor het millieu . Alles komt nu uit China of Azië, China draait voor 90% op steenkool en in hun steden stikt men van de smog. Verbeteren kan allen uit die 93% andere in de wereld komen. Europese millieupraaters belasten het millieu juist als iedereen.