Een schip vaart de burcht Pfalzgrafenstein voorbij in Kaub, Duitsland. Het waterpeil is er vrijdag gezakt tot 40 centimeter. Dat is een kritiek niveau voor de commerciële scheepvaart.
Volledig scherm
Een schip vaart de burcht Pfalzgrafenstein voorbij in Kaub, Duitsland. Het waterpeil is er vrijdag gezakt tot 40 centimeter. Dat is een kritiek niveau voor de commerciële scheepvaart. © AP

Water Rijn zakt tot kritiek punt: Duitse Contargo stopt met vervoer over groot deel van rivier

Het waterpeil van de Rijn is ter hoogte van het Duitse Kaub, tussen Koblenz en Mainz, vrijdag gezakt tot 40 centimeter. Dat geldt als een kritiek niveau voor commerciële scheepvaart. Het Duitse bedrijf Contargo, dat vanuit de haven van Antwerpen containertransport aanbiedt, is gestopt met het vervoer over een groot deel van de Rijn. Dat maakte het bedrijf vrijdag bekend.

  1. Florida zet zich schrap voor mogelijk ergste storm in meer dan 100 jaar
    Play
    Update

    Florida zet zich schrap voor mogelijk ergste storm in meer dan 100 jaar

    Orkaan Ian wint aan kracht en zet koers naar Cuba en de Amerikaanse staat Florida. Ian groeide volgens het Amerikaans orkaancentrum uit tot een tropische cycloon van categorie 2 (op 5). De Amerikaanse minister van Volksgezondheid Xavier Becerra heeft maandag een noodsituatie voor de volksgezondheid uitgeroepen voor de staat Florida. De stad Tampa - aan de Golf van Mexico - kan te maken krijgen met de ergste storm in meer dan honderd jaar.