Xi Jinping en Vladimir Poetin in het Kremlin eerder vandaag.
Volledig scherm
PREMIUM
Xi Jinping en Vladimir Poetin in het Kremlin eerder vandaag. © AFP

Wat willen Poetin en Xi van elkaar? “Als China Taiwan ooit aanvalt, heeft het Russische hulp hard nodig”

De Chinese leider Xi Jinping kwam maandagmiddag aan in Moskou voor een driedaags bezoek. Later op de dag nuttigde hij met Vladimir Poetin een informele lunch. Beiden noemden elkaar een “goede vriend”. Maar wat willen ze nog meer?

31 reacties

 • Yolande MARIS

  2 maanden geleden
  Iedereen is de dominantie van de USA kotsbeu.De EU heeft nog niet door dat in de West Europese landen het volk begint te morren en dat we hun dictatuur niet meer willen.Nederlandse politici zien een opstand al aankomen en zijn al miljarden aan het uitgeven om bunkers te bouwen mocht het volk in opstand komen.
 • Raphaël Defour

  2 maanden geleden
  Denk dat China geen belang heeft aan de door Poetin opgezette vredesoperatie oorlog in Oekraïne en het conflict met de westerse maatschappij. Denk elke steun aan de verstoring van een vrij ontwikkelende wereldeconomie door Poetin voor eigen ego op de schop is gezet. Echt de Westerse wereld is gefocust op welvaart door mondiale economische ontwikkeling en niet op militaire onderdrukking. De China benadering tot Taiwan wordt best economisch eerder dan ideologisch politiek. .
 • Rudi Van Goethem

  2 maanden geleden
  China wil enkel zekerheid om niet in de rug geschoten wordt als het een "Poetinneke" doet in Taiwan.
 • Maurice Van der Leene

  2 maanden geleden
  Inderdaad Oekraïne is een voorspel om op deze manier WW3 uit te lokken! Tenzij door wapens leveringen aan Oekraïne tenzij door de arrestatie van Poetin tenzij door alles de boicoten van Rusland! Dus gelijk wat voor redenen dan ook is goed voor hen oom WW 3 uit te lokken en dan de schuld op Amerika en het westen steken om dan hun handen in de onschuld te wassen van het was onze schuld niet 🙄
 • erwin Veltjen

  2 maanden geleden
  Nu China partij trekt voor Rusland moet ook dit land behandeld worden als een schurkenstaat China is gewoon de derde hond in het spel