Volledig scherm
© AFP

Wat moet er nu nog gebeuren voor we de winnaar kennen? Een overzicht

Kan het nog spannender? In Pennsylvania heeft Joe Biden de leiding overgenomen van Donald Trump. Allicht zullen de staat en zijn 20 kiesmannen dus alsnog naar Biden gaan, en ook in Georgia heeft hij de de leiding overgenomen. In die laatste staat is het verschil echter zo nipt, dat een hertelling er onafwendbaar lijkt. In het Kiescollege leidt de Democraat voorlopig de dans met 253 kiesmannen, tegenover 214 voor Trump. Wie springt als eerste over de magische grens van 270? We zetten alle scenario's en de huidige stand van zaken op een rijtje.

55 reacties

 • Ruud Eisden

  2 maanden geleden
  Zonder Trump einde vrijheid, zie WEF Klaus Schwab wat die in petto hebben, kijk verder als het nieuws op tv.....
 • Eddy De Waele

  2 maanden geleden
  Fons Dewaele, Trump een nar noemen is een regelrechte belediging voor de echte narren!
 • Luis Catorce

  2 maanden geleden
  Laat dit voor Vlaanderen een duidelijk signaal zijn: eens de bruinhemden hier aan de macht komen, zal alleen een (burger)oorlog zoals in 1944 hen van de macht halen.
 • Karolien Swartele

  2 maanden geleden
  @fonsdewaele, goed gesproken
 • Fons Dewaele

  2 maanden geleden
  Jan Wuyts, wat er zal veranderen is dat er weer een persoon met respekt voor de mensen in het witte huis zal trekken. De huidige is voor mij in 1 woord samengevat, een NAR.
 1. Waarom de Amerikanen ook nu weer massaal op Donald Trump hebben gestemd
  PREMIUM

  Waarom de Amerikanen ook nu weer massaal op Donald Trump hebben gestemd

  Wat de definitieve uitslag ook wordt, Donald Trump heeft na vier jaar nog altijd ongeveer evenveel kiezers achter zich. Conclusie van veel Europeanen: “Wat zijn die Amerikanen dom.” Maar is dat wel slim, zo’n veralgemening? Om te beginnen heeft de helft van Amerika niét op Trump gestemd. En wie dat wel heeft gedaan, is niet noodzakelijk een fan van de man zelf, maar misschien wel van zijn rechtse politiek. En die scoort overal in het Westen goed, ook bij ons. Bovendien hielden massa’s Amerikanen op het einde van de maand meer over dan onder Obama — en ook dát zou hier hopen stemmen opleveren.
 2. Nieuwe tariefregeling voor energie: het effect op uw factuur onder de loep
  Energie

  Nieuwe tariefrege­ling voor energie: het effect op uw factuur onder de loep

  Het Grondwettelijk Hof heeft de regeling rond de terugdraaiende teller voor eigenaars van zonnepanelen vernietigd. Dat laat prosumenten (consumenten die zelf een deel van hun energie opwekken) niet onberoerd. Ze zien hun energiefactuur grondig door elkaar geschud en vrezen een pak meer te betalen. Maar klopt die vrees wel? Mijnenergie.be probeert met een aantal simulaties duidelijkheid te scheppen in wat het concreet allemaal betekent voor uw portemonnee.
 3. Dit voorspelt topeconoom voor ambtstermijn Joe Biden: “Geweld, opstanden en cyberaanvallen”

  Dit voorspelt topeconoom voor ambtster­mijn Joe Biden: “Geweld, opstanden en cyberaan­val­len”

  De Amerikaanse topeconoom Nouriel Roubini vergaarde wereldfaam door de kredietcrisis te voorspellen. In de zomer van 2020 voorzag hij dat Donald Trump de verkiezingen zou verliezen én zijn aanhangers zou ophitsen om in het verweer te komen tegen de uitslag. Beide voorspellingen zijn eveneens uitgekomen. Nu laat Roubini in het invloedrijke weekblad Der Spiegel zijn licht schijnen over de ambtstermijn van Joe Biden. Wat mogen we verwachten?
 1. Ex-Miss Belgian Beauty Eveline Hoste: "Ik vond mezelf ook mooi toen ik zwaarder was"
  Play

  Ex-Miss Belgian Beauty Eveline Hoste: "Ik vond mezelf ook mooi toen ik zwaarder was"

 2. Verenigd Koninkrijk zwaar getroffen door storm Christoph
  Play

  Verenigd Koninkrijk zwaar getroffen door storm Christoph