Wat is de sharia nu precies? Expert legt uit

In Afghanistan voeren de taliban de sharia opnieuw in, een reeks regels die moslims moeten volgen. Maar waarom zijn die regels dan overal anders? “De sharia is geen wetboek, en daarom hangt het echt af van welke groep welke teksten zal selecteren”, zegt deradicaliseringsexpert Cherif El Farri aan HLN LIVE. 

 1. De spin in het web van Jeffrey Epstein? Morgen start proces tegen Ghislaine Maxwell

  De spin in het web van Jeffrey Epstein? Morgen start proces tegen Ghislaine Maxwell

  Morgen begint het proces tegen Ghislaine Maxwell (59) in New York. Zij staat terecht omdat ze tussen 1994 en 2004 minderjarige meisjes geronseld zou hebben voor haar voormalige geliefde Jeffrey Epstein en zijn entourage. Er staan zes aanklachten op haar naam, onder meer voor vrouwenhandel. Maxwell riskeert een levenslange gevangenisstraf, maar houdt haar onschuld vol. Het proces duurt zes weken. Twee jaar geleden werd miljardair Epstein dood aangetroffen in zijn cel.
 2. Klassiek spaarboekje bij grootbank? Dan verdubbelen je spaarcenten na… 636 jaar
  Spaargids.be

  Klassiek spaarboek­je bij grootbank? Dan verdubbe­len je spaarcen­ten na… 636 jaar

  De rente op onze spaarboekjes is al lang geen vetpot meer. Bij de wettelijke minimumrente voor gereglementeerde spaarrekeningen, die de meeste grootbanken hanteren, duurt het liefst 636 jaar vooraleer je spaarcenten verdubbelen. Wie kiest voor spaar- of beleggingsproducten met een hoger rendement, slaagt er mogelijk wel nog in om bij leven zijn kapitaal met 100% te zien aangroeien. Spaargids.be beschrijft hoe dat kan.