Archiefbeeld.
Volledig scherm
Archiefbeeld. © EPA

Wat gebeurt er met het fortuin van Ikea-oprichter Ingvar Kamprad?

Ingvar Kamprad, de oprichter van IKEA die dit weekend overleed op 91-jarige leeftijd, was een multimiljardair met een geschat vermogen van meer dan 60 miljard euro in 2016. Wat gebeurt er nu met het fortuin dat hij nalaat?

  1. Ikea-oprichter Ingvar Kamprad (91) overleden: multimiljardair die in tweedehandskleren bleef rondlopen en met oude Volvo reed

    Ikea-oprichter Ingvar Kamprad (91) overleden: multimil­jar­dair die in tweede­hands­kle­ren bleef rondlopen en met oude Volvo reed

    De Zweedse oprichter van Ikea, Ingvar Kamprad, is gisteren op 91-jarige leeftijd overleden. Dat meldt Ikea zelf op Twitter. De man bouwde een geweldig imperium op, maar werd ook uitgespuwd voor zijn naziverleden. Hij was zo rijk als de zee diep is, maar al even krenterig. Kamprad verplaatste zich in een Volvo uit 1993 en kocht zijn kleren op de rommelmarkt. Hij gaf zelf toe alcoholicus te zijn.
  1. Duitse klusjesman ontdekt kisten vol ‘oorlogsfriet’ en beleeft bijzondere smaakervaring

    Duitse klusjesman ontdekt kisten vol ‘oorlogs­friet’ en beleeft bijzondere smaakerva­ring

    Een 24-jarige klusjesman uit het Duitse Bielefeld heeft bij reparatiewerkzaamheden een wel heel opmerkelijke ontdekking gedaan. Op een al jaren niet gebruikte zolder zag hij tientallen houten kisten staan bedekt met een dikke laag stof. Nieuwsgierig naar de inhoud brak hij er met een koevoet eentje open, waarna twee grote blikken vol gedroogde en in reepjes gesneden aardappelen tevoorschijn kwamen.