Photo News
Volledig scherm
PREMIUM
© Photo News

Wat als... Marine Le Pen president wordt? Dit is het Frankrijk dat ze voor ogen heeft

Vandaag kiezen de Fransen hun president voor de komende vijf jaar. Voor het eerst staat een Le Pen zeer dicht bij de macht. Mocht het vanavond zo ver komen, in welk Frankrijk worden onze zuiderburen dan morgen wakker? Dit is het scenario voor de eerste honderd dagen: “Les Cents Jours du President Le Pen”.

181 reacties

 • Karel Van Beeck

  2 maanden geleden
  Hopelijk wint ze niet en kan ze Putin op andere vreedzamere gedachten brengen,
 • Nick Caluwé

  2 maanden geleden
  Haar voorstel van 0% btw op basisbehoeften bijvoorbeeld is tegen Brusselse regels. Hoe verwonderlijk, willen de Brusselse regels het geldvoordeelmonopolie voor hun eigen geldbuidel soms beschermen? Ze beseffen maar al te goed dat het is zoals domino, wanneer de eerste steen valt, volgt een 'niet te stoppen' beweging. Laten we allen de geschiedenistablet bij de hand nemen om het verloop neer te typen voor de toekomstige generaties!
 • Johan Janssen

  2 maanden geleden
  Zal niet gebeuren dus waarom daar over nadenken.
 • Hans De Tant

  2 maanden geleden
  Het zijn de Fransen die kiezen. Wie het ook wordt, België zal ermee moeten samenwerken.
 • Liesbeth Cuppens

  2 maanden geleden
  Wanneer LePen verkozen wordt, bereiden de Fransen zich best voor op het ergste. Haar programma staat on het kader van verdeling van de maatschappij en voordelen toekennen aan Fransen ten koste van anderen. Wie zin heeft in een periode van ongelijkheid tss bevolkingsgroepen, moet voor haar stemmen. Wie nog een leven wil hebben na vandaag, moet stemmen voor Macron.
 1. LIVE OORLOG OEKRAÏNE. Russische troepen pakken gewezen burgemeester van Cherson op - Zelensky wil VN-onderzoekscommissie na aanval op Krementsjoek

  LIVE OORLOG OEKRAÏNE. Russische troepen pakken gewezen burgemees­ter van Cherson op - Zelensky wil VN-onderzoeks­com­mis­sie na aanval op Kre­mentsjoek

  Na de raketaanval op een winkelcentrum in de stad Krementsjoek, in het centrum van Oekraïne, zijn er nog meer dan veertig personen als vermist opgegeven. Dat meldde het Oekraïense parket vannacht. Er is voorlopig sprake van twintig dodelijke slachtoffers, maar dat aantal zal vermoedelijk nog oplopen. Volg alle ontwikkelingen rond het conflict in Oekraïne in onze liveblog.
 2. "Wekelijks je gras maaien is achterhaald": expert verklapt hoe je je gazon verantwoord laat stralen
  Livios

  "Wekelijks je gras maaien is achter­haald": expert verklapt hoe je je gazon verant­woord laat stralen

  De lente is al even in het land en de gazons in Vlaamse tuinen groeien aan sneltempo. Tijd om de grasmaaier uit het tuinhuis te halen dus. Of niet, want de maand mei werd omgedoopt tot ‘Maai Mei Niet’-maand. Je gras even laten groeien is namelijk goed voor de biodiversiteit. Maai je het gazon liever toch? Of wil je alvast de eerste maaibeurt voorbereiden? Bouwsite Livios vroeg Bart Verelst van Groen Groeien om praktische maaitips.
 1. Voor het eerst kind in Nederland met apenpokken

  Voor het eerst kind in Nederland met apenpokken

  In Nederland raakte voor het eerst een kind besmet met het apenpokkenvirus. Hoe het kind het virus opliep, is nog niet duidelijk. Het gaat om een kind van basisschoolleeftijd, zegt een woordvoerster van het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM). “Gezien de symptomen is er in ieder geval geen vermoeden van misbruik”, aldus de zegsvrouw. “Er is bron- en contactonderzoek uitgevoerd en de betrokkenen zijn geïnformeerd.”
 2. “Eerlijk gezegd wilde ik gaan ijshockeyen": zo sprak Poetin minachtend tegen Macron enkele dagen voor invasie
  12

  “Eerlijk gezegd wilde ik gaan ijshockey­en": zo sprak Poetin minachtend tegen Macron enkele dagen voor invasie

  Tot wat leidt een telefoongesprek met Poetin? Een cameraploeg heeft de Franse president gefilmd terwijl hij met hem sprak op 20 februari. Macron probeert de Russische president te paaien, maar is ook verbolgen. Poetin lijkt niet geïnteresseerd om een datum vast te leggen voor vredesgesprekken met de Amerikaanse president Biden, maar geeft aan dat hij ijshockey wil gaan spelen. Vier dagen later valt het Russische leger Oekraïne binnen.