Vladimir Poetin en Adolf Hitler.
Volledig scherm
PREMIUM
Vladimir Poetin en Adolf Hitler. © Photo News/ullstein bild via Getty Images

Wat als een dictator in de knel komt? “Hitler wilde zo’n beetje heel Duitsland opblazen”

De beroemde Britse historicus Ian Kershaw schreef een boek over Europese leiders uit de vorige eeuw. De ergste doen denken aan Vladimir Poetin.

28 reacties

 • Kristof Breskens

  3 maanden geleden
  Wij moeten ons wagonnetje terug veel hechter aan dat van de VS koppelen. De enige echte democratie onder de grootmachten. Rusland is al lang geen democratie meer, China nog veel minder. Uiteindelijk zal de VS het toch weer moeten oplossen, net zoals tijdens de tweede wereldoorlog, maar ze hebben onze hulp nodig...
 • Ian Vandenbossche

  3 maanden geleden
  Poetin is net als zijn grote voorbeeld Hitler het goed kan zeggen en daarbij een krankzinnige secteleider is die even krankzinnige leden heeft dan hijzelf. Hopelijk eindigt hij snel als zijn grote voorbeeld, voor hij miljoenen, misschien zelfs miljarden slachtoffers maakt.
 • Jurgen Meurs

  3 maanden geleden
  Ik vrees dat Joachim hieronder wel eens gelijk zou kunnen krijgen. Ik hoop dat de andere geannexeerde regio's dan zullen inzien wat ze exact waard zijn in Putin's ogen. Laat er geen misverstand hij brandt ze nog liever tot de grond af dan zijn verlies toe te geven. Ik denk de beste hoop voor de wereld op dit moment is dat er in Moskou een 'ongelukje' gebeurd met Putin
 • Christine Laevers

  3 maanden geleden
  Die vuile bom zal in elk geval niet van Oekraïene komen. Een Russische oorlogstactiek meer dan ooit is om angst en terreur te zaaien. Voorlopig denk ik dat de evacuatie van burgers uit Cherson vooral dient om zich militair terug te trekken om ten oosten van de rivier zich te verschansen en zich te herbronnen tijdens de wintermaanden. Ik denk dat het Oekraiens leger geen winterstop gaat doen. Ze zijn erg vindingrijk.
 • Norbert Bauwens

  3 maanden geleden
  Een mens met macht en grootheidswaanzin is levensgevaarlijk voor de hele wereld. Dictators als Poetin, XI, Erdogan en Kim Jong Un zijn zo'n. Hun ego is zo groot dat ze in staat zijn alles op te blazen wat ze technisch kunnen. Ergens is geschreven over de eindtijd...Ik vrees dat we daar heeeel dicht bij staan. PS. Wat joachim despierre hieronder vreest vrees ik ook.
 1. KIJK. Trump geeft 400 (!) keer hetzelfde antwoord tijdens urenlang verhoor in fraudezaak
  26

  KIJK. Trump geeft 400 (!) keer hetzelfde antwoord tijdens urenlang verhoor in fraudezaak

  De procureur-generaal van New York heeft een rechter gevraagd om sancties op te leggen aan de voormalige Amerikaanse president Donald Trump, zijn volwassen kinderen, de Trump Organization en hun advocaten. Ze doet dat vanwege hun ‘aantoonbaar onjuiste’ antwoorden op haar fraudezaak van 250 miljoen dollar tegen hen. Op nieuwe videobeelden die zijn vrijgegeven is te zien hoe Trump zich tijdens een ondervraging afgelopen zomer 400 keer op zijn zwijgrecht beroept.