Captures d'écran IW Sports
Volledig scherm
© Captures d'écran IW Sports

Washington waarschuwt: “Wereld zal het lot van Iraanse atlete Elnaz Rekabi volgen”

De Verenigde Staten hebben Iran gewaarschuwd dat er met argusogen gekeken wordt naar het lot van atlete Elnaz Rekabi. Die nam zonder hidjab deel aan een buitenlandse klimwedstrijd, wat verboden is in het streng islamitische land. Gezien de recente dood van de 22-jarige Mahsa Amini groeit wereldwijd dan ook de ongerustheid over haar lot.

0 reacties

 1. Welke laptops kunnen pronken met de beste batterij? “De langste accuduur van maar liefst 19 uur en 21 minuten hebben we op dit toestel gemeten”
  Tweakers

  Welke laptops kunnen pronken met de beste batterij? “De langste accuduur van maar liefst 19 uur en 21 minuten hebben we op dit toestel gemeten”

  De bedenkers van de laptop hadden destijds een helder doel: computers makkelijk overal mee naartoe nemen. In bepaalde omstandigheden wil je zo’n ding dan ook gebruiken op plaatsen waar niet meteen een stopcontact in de buurt is. En dat liefst zo lang mogelijk. Laptopexpert Jelle Stuip van technologiesite Tweakers tipt daarom, binnen drie prijsklassen, de laptops met een langgerekt batterijleven.
 2. Hoogrendementsglas isoleert tot 12 keer beter dan enkel glas: hoeveel bespaar je op energie door je ramen te vervangen?
  Livios

  Hoogrende­ments­glas isoleert tot 12 keer beter dan enkel glas: hoeveel bespaar je op energie door je ramen te vervangen?

  Willen we de klimaatdoelstellingen halen, zullen we allemaal in actie moeten schieten. Jij kan onder meer je steentje bijdragen door je verouderde woning energiezuinig te renoveren, denk bijvoorbeeld aan het isoleren van je dak of gevel of plaatsen van hoogrendementsglas. Dat is niet alleen goed voor het milieu, maar óók voor je portemonnee. Bouwsite Livios zocht uit hoeveel je kan besparen door je oude ramen te vervangen en welke premies je daarvoor kan aanvragen.
 1. ANALYSE. Opgesloten jihadisten komen vrij en rekruteren er nieuwe: hoe de toestand opnieuw zorgwekkend wordt
  PREMIUM

  ANALYSE. Opgesloten jihadisten komen vrij en rekruteren er nieuwe: hoe de toestand opnieuw zorgwek­kend wordt

  Bij de acht terreurverdachten die deze week zijn opgepakt, zijn er zeker twee met linken naar vroegere dossiers. Eén zat zelf al achter de tralies en een andere werd geradicaliseerd door een eerder veroordeelde oom. Oudgedienden spelen vaak de rol van mentor voor een nieuwe lichting. Zij scherpen het gevaar daarvan gevoelig aan, zo blijkt uit cijfers die wij verzamelden. En door het hoge aantal jihadisten dat nu weer op vrije voeten komt, wordt dat gevaar opnieuw acuut.
 2. ANALYSE. Hoe Iraanse paardenstaarten Oekraïne kunnen redden: als Teheran raketten levert, staat niets de vernietiging nog in de weg
  PREMIUM

  ANALYSE. Hoe Iraanse paarden­staar­ten Oekraïne kunnen redden: als Teheran raketten levert, staat niets de vernieti­ging nog in de weg

  De Russen gaan Oekraïne helemaal vernietigen als er niet gauw een staakt-het-vuren komt. Dat voorspelt een Amerikaan die diplomaat in Moskou was ten tijde van de Cubacrisis. Om dat te doen, heeft Moskou wapens nodig die het hoopt te krijgen van Iran. Maar ook daar wordt het regime in zijn voortbestaan bedreigd — door vrouwen met een paardenstaart.