De Amerikaanse president Joe Biden in Jeddah, Saoedi-Arabië
Volledig scherm
De Amerikaanse president Joe Biden in Jeddah, Saoedi-Arabië © Reuters

Washington trekt 1 miljard uit voor voedselhulp in Midden-Oosten en Noord-Afrika

De Verenigde Staten willen de voedselveiligheid in het Midden-Oosten en Noord-Afrika versterken, en hebben daar goed 1 miljard dollar voor over. De Amerikaanse president Joe Biden zal die investering aankondigen tijdens de top van de Samenwerkingsraad van de Arabische Golfstaten (GCC), zaterdag in het Saoedische Jeddah. Dat zegt een hoge Amerikaanse regeringsbron.

 1. Beelden tonen hoe 50 Russische soldaten vrijgelaten worden door Oekraïne in kader van gevangenenruil
  Play

  Beelden tonen hoe 50 Russische soldaten vrijgela­ten worden door Oekraïne in kader van gevangenen­ruil

  De Russische staatstelevisie RU-RTR heeft beelden vrijgegeven van 50 Russische krijgsgevangenen die zijn vrijgelaten door Oekraïne. De militairen keren terug naar Rusland met het vliegtuig. Op de beelden lijken sommige mannen gewond aan het gezicht of manken ze. De vrijgelaten met verwondingen worden afgevoerd in een ambulance. Andere militairen worden weggebracht met een bus.
 2. Spotgoedkope telefoon bij je abonnement? Deze providers pakken uit met de strafste eindejaarskortingen (en zo interessant zijn ze écht)
  Mijntelco

  Spotgoedko­pe telefoon bij je abonnement? Deze providers pakken uit met de strafste eindejaars­kor­tin­gen (en zo interes­sant zijn ze écht)

  We bevinden ons in de laatste weken van 2022 en dat betekent dat er interessante kortingen te scoren zijn bij de telecomproviders, onder meer op abonnementen en smartphones. Vanaf Black Friday tot na het einde van het jaar loont het de moeite om een kijkje te nemen. Mijntelco.be ging op zoek naar de strafste deals en vertelt je waar je best rekening mee houdt.
 3. Bin Salman ontkent aan Biden dat hij journalist liet vermoorden - VS verwachten opvoering Saudische olietoevoer
  Update

  Bin Salman ontkent aan Biden dat hij journalist liet vermoorden - VS verwachten opvoering Saudische olietoe­voer

  De Amerikaanse president Joe Biden is vrijdag toegekomen in Saudi-Arabië. Daar wachtte hem een aanvankelijk koele ontvangst. Tijdens zijn kiescampagne in 2020 had Biden gezegd dat hij van Saudi-Arabië een paria wilde maken vanwege de moord op journalist Jamal Khashoggi. Kroonprins Mohammed bin Salman, de feitelijke machthebber in Saudi-Arabië, ontkende tegenover Biden dat hij iets met de moord te maken had. Verder spraken de leiders over olietoevoer. De VS rekenen erop dat Saudi-Arabië de oliekraan verder opendraait. Het Witte Huis heeft dat in een verklaring naar buiten gebracht na de ontmoeting.