Amerikaans minister van Defensie Mark Esper.
Volledig scherm
Amerikaans minister van Defensie Mark Esper. © Photo News

Washington stuurt nog eens 3.000 militairen naar Saudi-Arabië

De Verenigde Staten gaan 3.000 troepen sturen naar Saudi-Arabië. Die moeten "de verdediging van Saudi-Arabië verzekeren en te versterken", aldus het Pentagon.

12 reacties

 • guido Bervoets

  1 jaar geleden
  Daar gaat Trumps bewering dat hij het doet om 'zijn jongens naar huis te halen en zich niet meer in te laten met verre conflicten waar ze niks te maken hebben en het beu zijn om politieagent van de wereld te spelen'. En het heeft potverdorie maar een paar dagen geduurd eer hij zichzelf weer tegenspreekt en het omgekeerde doet van wat hij beloofd heeft.
 • Anoniem

  1 jaar geleden
  Ik denk dat Jean Petermans de nagel op de kop slaat: Trump geeft Erdogan vrij spel om de Koerden uit te moorden als Erdogan zijn mond houdt over de moord op Khashoggi door de Saoedis.
 • Kristine Delacourt

  1 jaar geleden
  Guido Bervoets, natuurlijk zit er een lijn in het buitenlands beleid van de VS. Ze zijn de huurmoordenaars van de Saoudi’s, die een groot deel van de Amerikaanse economie in handen hebben.
 • jean petermans

  1 jaar geleden
  Tja, Saudi-Arabië heeft olie en de Koerden niet,, het zou me ook niet verwonderen dat Erdogan carte blanche gekregen heeft van Trump om de Koerden aan te pakken in ruil voor het stilzwijgen van Erdogan ivm de betrokkenheid van de Saudische kroonprins bij de moord op Dschamal Khashoggi.
 • wim Goossens

  1 jaar geleden
  Wordt het geen tijd dat we de USA en Turkije uit de NATO gooien ? Dit zijn de 2 minst betrouwbare landen geworden in deze ...
 1. Verveelde baby amuseert zich met mondmasker van mama
  Play

  Verveelde baby amuseert zich met mondmasker van mama

 2. Een 300 jaar oude eik verplaatsen door een stad? Dat doe je zo
  Play

  Een 300 jaar oude eik verplaat­sen door een stad? Dat doe je zo